Тимошенко відмовляється припинити голодування, українські лікарі сподіваються на німецьких колег

Поділитися
© president.lt
Фахівці міністерства охорони здоров'я України та медики пенітенціарної служби, які відвідали у харківській лікарні Юлію Тимошенко, порадили засудженій екс-прем'єру припинити голодування, однак Тимошенко продовжує відмовлятися від прийому їжі.

Українські медики радять екс-прем'єру України Юлії Тимошенко припинити голодування і сподіваються на приїзд німецьких колег, оскільки Тимошенко відмовляється від медичної допомоги українських фахівців.

"На сьогоднішній день Юлія Володимирівна відмовляється від процедур. Поки німецькі лікарі не проінформували про дату свого прибуття. Питання в тому, що це їхній пацієнт, і ми б дуже просили, щоб німецькі лікарі таки прибули в Україну для того, щоб надати допомогу пацієнтці в разі такої необхідності", - сказала перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко на брифінгу 1 листопада.

Відповідаючи на запитання про стан здоров'я Тимошенко, вона зазначила: "Стан задовільний".

Моісеєнко не стала робити прогнози, чи може погіршитися самопочуття екс-прем'єра в разі продовження голодування, підкресливши при цьому, що будь-якій людині, яка проходить процес медичної реабілітації, голодування не потрібне.

"Для неї процес голодування не потрібен. На сьогоднішній день медики однозначно не рекомендують їй голодування ... Коли людина проходить реабілітацію, не треба цього робити", - підкреслила представник Мінохоронздоров'я.

Перший заступник міністра підкреслила, що українські медики працюють в лікарні і пропонують свою допомогу екс-прем'єру, проте вона відмовляється від неї.

"Ми щодня пропонуємо їй допомогу ... але сьогодні, на жаль, позбавлені можливості щось робити. Лікарі кілька разів на день приходять і пропонують таку допомогу", - сказала Моісеєнко.

Вона зазначила, що і без німецьких фахівців українські лікарі повинні пропонувати свою допомогу. При цьому Моісеєнко висловила надію на те, що після відвідування соратників Тимошенко в четвер у лікарні її думку щодо голодування зміниться якимось чином: "Сподіваюся, що після відвідування її колег якимсь чином вдасться змінити її підхід до голодування"

Перший заступник міністра підкреслила, що ніяких насильницьких дій щодо екс-прем'єра українські лікарі не можуть здійснювати, зокрема примусове годування.

"В даний час немає ніяких причин робити якісь насильницькі дії (годування і необхідна медична допомога), і такі дії українські лікарі робити не будуть", - сказала Моісеєнко.

У той же час, за її словами, їй не відомо, точно голодує Тимошенко чи ні. "Що стосується заяв, яким чином відбувається голодування, їсть вона чи не їсть - ми просто за цим не стежимо", - зазначила перший заступник міністра.

При цьому вона додала, що, за її інформацією, доставка їжі до Тимошенко здійснюється.

Як повідомлялося, 29 жовтня Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти результатів виборів.

Раніше вона вже оголошувала голодування у квітні поточного року, коли вибухнув навіть скандал про так звану примусову госпіталізацію екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 Харкова.

Курс лікування Тимошенко в харківській лікарні ведуть лікарі з берлінської клініки "Шаріте".

Останнє засідання міжнародної медкомісії пройшло в Харкові за участю німецьких лікарів "Шаріте" Карла Макса Айнхойпля, Лутца Хармса і Анетт Райссхауер 14 жовтня. За результатами роботи медкомісії спільно було прийнято рішення про продовження термінів перебування Тимошенко в стаціонарі. !zn

Читайте також:

Наглядачі пригрозили примусово годувати Тимошенко, яка голодує

У пенітенціарній службі вирішили, якщо Тимошенко голодує, то і побачення їй не потрібні

Метою голодування Тимошенко не є скасування виборів

Тимошенко продовжила голодування, незважаючи на прохання дочки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі