Тимошенко подасть до суду на Януковича через звинувачення в причетності до вбивства Щербаня

Поділитися
Екс-прем'єр вирішила звернутися з позовом на президента про захист честі й гідності до судів інших країн. Захисник Тимошенко Сергій Власенко розраховує спростувати всі "абсурдні та брехливі звинувачення" проти неї.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір звернутися з позовом до судів інших країн у зв'язку з інтерв'ю президента Віктора Януковича агентству Bloomberg, в якому він заявив про її можливу причетність до вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

«Юлія Володимирівна хотіла зазначити, що вона вдячна Віктору Януковичу за те, що він чесно і відверто визнав на весь світ, що є замовником політичних репресій проти Юлії Тимошенко, визнавши її винною без суду, а іноді й без слідства. Він прокричав це гордо на весь світ», - сказав захисник журналістам біля Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові.

Він зазначив, що оскільки Bloomberg є світовим агентством, це дає можливість Тимошенко звернутися з позовом про захист честі та гідності до судів інших країн.

«Юлія Володимирівна просила передати, що, починаючи з сьогоднішнього дня, вона формує команду юристів, які б представляли її інтереси в різних країнах з метою притягти до відповідальності людей на кшталт Януковича, які можуть тільки молоти язиком. Під час цих судових процесів буде розглянуто всі ті абсурдні та брехливі звинувачення, які прозвучали в інтерв'ю Януковича і це стане для нього ганьбою та дасть можливість Юлії Володимирівні в нормальних демократичних судових процедурах реабілітувати своє чесне ім'я», - сказав Власенко.

- ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення у справі про вбивство Щербаня

Нагадаємо: Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня. «Все, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які здійснювали учасники різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. У тому числі, вбивство Щербаня», - заявив президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є виключно прерогативою суду. «Якщо суд доведе, що Тимошенко була причетною до вбивства Щербаня, про що зараз багато пише преса, справа може отримати зовсім інший поворот. Але, повторюю, це прерогатива суду, а не когось іншого», - підкреслив глава держави.

У свою чергу, перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив про те, що ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення в причетності до цього вбивства.

«У нас є достатньо даних, що підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня, є дані, що підтверджують перерахування грошей із контрольованих нею рахунків, є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом вбивств. У нас є заява Руслана Щербаня, який називає її прямим винуватцем смерті його батька», - зазначив Кузьмін.

Донецького політика і бізнесмена Євгена Щербаня розстріляно 3 листопада 1996 року в аеропорту після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька. Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до злочину.

Читайте також:

ГПУ: Тимошенко була причетна до банди донецьких кілерів, на рахунку яких 25 убивств

Адвокат Тимошенко: У Януковича був мотив вбити Щербаня

Тимошенко поки проходить свідком у справі про вбивство Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі