Тимошенко поки проходить свідком у справі про вбивство Щербаня

Поділитися
Генпрокурор повідомив, що Тимошенко перебуває у статусі свідка у справі про вбивство Щербаня, але розслідування продовжується. За його словами, в разі встановлення доказів буде пред'явлено звинувачення і матеріали будуть передані до суду.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко перебуває у статусі свідка у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня, повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"У даній ситуації, якщо йдуть слідчі дії з Тимошенко, вона в статусі свідка ... триває слідство на розкриття замовників цього тяжкого злочину", - сказав генеральний прокурор 30 травня на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання, чи будуть пред'явлені звинувачення Тимошенко у справі щодо вбивства Щербаня.

Пшонка зазначив, що сьогодні проводяться активні слідчі дії зі збору доказів щодо встановлення замовників убивства.

"Йде конкретне розслідування справи на замовлення цього вбивства ... ми що, не розуміємо з вами, що це замовне було вбивство? Так про це говорять ті, хто скоїв цей злочин, що він був замовленим", - підкреслив генеральний прокурор.

За його словами, в разі встановлення доказів буде пред'явлено звинувачення і матеріали будуть передані до суду.

У той же час генеральний прокурор застеріг робити які-небудь поспішні висновки.

"Не буде цих доказів, буде презумпція невинності певних осіб, і давайте ... не штовхати один одного в якісь поспішні відповіді", - сказав Пшонка.

Він також підкреслив, що дана справа розслідується і розслідувалася всі 17 років з моменту скоєння вбивства. У той же час, за його словами, виникли нові обставини, зокрема, "пояснення того ж сина Щербаня, які необхідно перевіряти слідчим шляхом".

Читайте: ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення в убивстві Щербаня

"Йде спокійна слідча робота", - додав він.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Євгена Щербаня - Руслан 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Юлія Тимошенко вже відкинула всі звинувачення у причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме»

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються у причетності до організації вбивства Щербаня у 1996 році. !zn

Читайте також:

Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство, - Москаль

Зі справи Щербаня зникли документи


Кужель: Тимошенко входила до вузького кола друзів Щербаня

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі