Тимошенко попросила євродепутатів подбати про здоров'я Луценка та Іващенка

Поділитися
© ZN.UA
За її словами, Тимошенко під час розмови з депутатами Європарламенту намагалася привернути їх увагу до стану здоров'я інших політв'язнів і уникала розмов про свій стан здоров'я.

Співголова фракції зелених у Європарламенті Ребекка Хармс домагається дозволу на зустріч з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко, колишнім в.о. міністра оборони Валерієм Іващенком та іншими політв'язнями в Україні.

"Я вже довгий час намагаюся зустрітися з іншими опозиційними політиками, намагаюся отримати дозвіл на те, щоб відвідати пана Луценка, Іващенка та інших, але мені все ще не вдалося", - сказала Хармс на прес-конференції в Києві, коментуючи свою зустріч з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
За її словами, Тимошенко під час розмови з депутатами Європарламенту намагалася привернути їх увагу до стану здоров'я інших політв'язнів, а саме Луценко, і уникала розмов про свій стан здоров'я.
"Я знайома з Тимошенко з 2004 року. Я познайомилася з нею на Майдані. Стояла з нею разом на сцені. І я вчора побачила зовсім іншу людину, ніж та, кого я знала до цього", - зауважила депутат Європарламенту.
Хармс додала, що Тимошенко намагається одужати, виконує всі поради німецьких лікарів. Однак, на думку європарламентарія, лікувальний процес не може бути швидким і ефективним через умови лікування та постійного стресу, в якому вона знаходиться.
"Щодо її політичних поглядів, то її думки, її судження були набагато сильнішими, ніж будь-коли раніше. Вона думає про більш широкий спектр політичних проблем, ніж раніше", - повідомила євродепутат. Хармс зізналася, що зустріч з Тимошенко мотивує її додатково апелювати до Європейського Союзу "більше вступатися за Україну і за поліпшення стану демократії в країні".
Депутат Європарламенту зазначила, що під час зустрічі з Тимошенко не обговорювалася можливість її лікування за межами України. "Влада заперечує таку можливість, тому ми навіть не говорили про умови такого лікування", - зазначила вона.
Хармс додала, що за результатами свого візиту в Україну підготує звіт і направить його керівникам усіх європейських структур - президенту Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу, єврокомісару з питань розширення ЄС Штефану Фюле, Верховному представнику ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон, а також федеральному канцлеру і Президенту Німеччини. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі