Тимошенко попросила дозволу не бути присутньою на суді щодо ЄЕСУ 28 квітня

Поділитися
© stroymart.com.ua
Екс-прем'єр не виключила, що до неї можуть застосувати силу і доставити до суду силоміць.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові, звернулася до судді Костянтина Садовського, що розглядає справу щодо ЄЕСУ, з проханням не доставляти її до зали судового засідання, повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"У своїй заяві Юлія Тимошенко зазначає, що за станом здоров'я вона не може бути присутньою в суді, що єдині лікарі, які її оглядали, - це німецькі лікарі з клініки "Шаріте", всі інші можуть робити висновки тільки зі слів. Тому вона просить суддю прийняти рішення не доставляти її до зали суду у зв'язку зі станом здоров'я і зупинити провадження у справі до її одужання", - сказав він.

Власенко також зазначив, що копію цієї заяви Тимошенко направила прокурору Харківської області Геннадію Цюріну і керівництву Качанівської виправної колонії.

Захисник сказав, що Тимошенко повідомила йому про свої наміри відмовитися від поїздки до суду 28 квітня, але не виключає, що до неї можуть застосувати силу і доставити її до суду насильно.

У мережі з'явилися знімки синців Тимошенко (фото)

Власенко також повідомив, що має намір вимагати відсторонення генерального прокурора України Віктора Пшонки від виконання обов'язків на час проведення перевірки за заявою Тимошенко у зв'язку з незаконністю її доставки у ЦКБ №5 "Укрзалізниці" у Харкові.

"Ми вимагаємо відсторонення його від виконання його обов'язків. Це людина, яка особисто давала команду за дорученням Януковича застосувати фізичну силу до Тимошенко", - сказав Власенко журналістам. Він повідомив також, що має намір оформити свою вимогу як депутатський запит.

Нагадаємо, екс-прем'єра звинувачують в організації заволодіння державними коштами шляхом зловживання службовим становищем та організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ. Прокуратура заявила позов про відшкодування збитків на суму 19,5 млн грн.

Розгляд справи по суті призначено на 28 квітня. !zn

Читайте також:

Власенко: Тимошенко сьому добу голодує, а її колишня сусідки по камері в карцері

Прокуратура: Власенко відвідував Тимошенко в СІЗО в той час, яким датується відео

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Здоров'я Тимошенко не дозволяє їй брати участь у судах, - німецькі лікарі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі