Тимошенко привезуть у вівторок на суд «мирно і без бійки», - пенітенціарна служба

Поділитися
На засідання суду щодо ЄЕСУ Юлію Тимошенко швидше за все привезуть з Центральної лікарні «Укрзалізниці», повідомили у Держпенітенціарній службі, пославшись на висновок комісійної судмедекспертизи, де нинішній її стан оцінюється як задовільний.

Призначене на найближчий вівторок, 31 липня, засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації ЄЕСУ, швидше за все, відбудеться - при особистій участі Юлії Тимошенко, яку привезуть з Центральної лікарні «Укрзалізниці». Про це «Сегодня» повідомили в Держпенітенціарній службі, пославшись на висновок комісійної судмедекспертизи, де нинішній її стан оцінюється як задовільний.

«Виявлені у Юлії Володимирівни хворобливі зміни є хронічними, але не важкими, і її життю нічого не загрожує, - говорить глава Харківського облбюро СМЕ Юрій Кравченко. - Комісія не вбачає медичних протипоказань щодо спроможності Тимошенко брати участь за межами медустанови в заходах, що вимагають сприйняття і аналітичного узагальнення наданої інформації, висловлювання власної думки та дискусії».

Кравченко додав, що документ, який, окрім нього, підписали ще 11 харківських судмедекспертів, не містить двоякого тлумачення і трактування. За словами глави облбюро СМЕ, захист екс-прем'єра намагався втручатися в роботу експертів і перешкоджати їй, що суперечить закону про судову експертизу і може бути розцінено як посягання на незалежність досліджень.

- Власенко переконаний, що Тимошенко привезуть до суду 31 липня

На питання, якими будуть дії Держпенітенціарної служби, якщо Тимошенко знову відмовиться їхати до суду добровільно, тюремники обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми.

Адвокат Сергій Власенко вважає, що тюремники лукавлять: «Це просто набір слів, - обурений він. - Якщо мирний, за їхньою логікою, варіант зведеться до проведення з Юлією Володимирівною відеоконференції, то цього в законі не передбачено, і в палату суддю теж не привезуть. Нехай краще закони вивчають, і нічого не доведеться вигадувати». !zn

Читайте також:

Судмедекспертиза визнала хворобу Тимошенко не важкою і не небезпечною для життя

Влада намагається підігнати терміни лікування Тимошенко під терміни «судилищ», - опозиція

Лікар «Укрзалізниці» запевнила, що стан здоров’я Тимошенко не погіршувався

Пенітенціарна служба просить створити комісію для визначення термінів лікування Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі