Тимошенко просить комісара ЄС Фюле не зволікати з укладанням асоціації з Україною

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко закликала верховного комісара з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Штефана Фюле до якнайшвидшого укладення Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомили у прес-службі єврокомісара.

У свою чергу, Ш.Фюле під час зустрічі з Ю.Тимошенко в понеділок пізно ввечері у слідчому ізоляторі пообіцяв їй, що ЄС буде уважно стежити за розвитком її справ, і наполягатиме на гарантуванні її права на справедливу апеляцію.

Зокрема, у повідомленні наголошується, що у Ш.Фюле "була можливість провести приватну розмову з Ю.Тимошенко, поговорити про стан її здоров'я та про розвиток її справ".

"Я проінформував її про стурбованість з боку Європейського союзу цим процесом, і запевнив, що ми продовжимо уважно стежити за розглядом ходу її апеляції за необхідності забезпечити захист її права в чесному судовому процесі", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі Ш.Фюле стверджують, що сторони обговорили перспективу довгострокової політичної асоціації Україна-ЄС, для якої "життєво важливий і необхідний широкий консенсус серед українців".

Нагадаємо, 1 грудня Європарламент у Брюсселі проголосував за резолюцію щодо України, в основі якої - рекомендації для Єврокомісії до переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію. Одне з основних положень резолюції - заклик до українського політичного керівництва "забезпечити участь Ю.Тимошенко у політичному житті і в майбутніх виборах".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі