Тимошенко знову відмовилася приїхати до суду у справі про ЄЕСУ

Поділитися
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у черговий раз відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ, обґрунтовуючи свою відмову тим, що проходить реабілітаційні процедури у стаціонарному медичному закладі.

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася від участі у судовому засіданні 23 листопада у кримінальній справі за обвинуваченням її у фінансових зловживаннях на посаді керівника корпорації ЄЕСУ.

Як йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби, «засуджена Тимошенко після того, як була ознайомлена з запрошенням прибути 23 листопада п.р. на судове засідання Київського районного суду м. Харкова, написала чергову заяву про відмову прибути в суд».

Засуджена обґрунтовує свою відмову прибути на засідання суду тим, що проходить реабілітаційні процедури у стаціонарному медичному закладі.

Про відмову Тимошенко брати участь у судовому засіданні повідомлено Київський райсуд Харкова.

Раніше повідомлялося, що Тимошенко тимчасово відмовилася від бажання переведення з ЦКЛ «Укрзалізниці» у Харкові, в стаціонарі якій вона знаходиться, у Качанівську виправну колонію.
Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня була вона переведена в ЦКЛ № 5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра проводиться за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки «Шаріте».

Як повідомлялося, 22 жовтня Апеляційний господарський суд Києва призупинив провадження з розгляду апеляції про виплату українським урядом боргу корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічної кримінальної справи.

Рішення прийнято у зв'язку з відповідним клопотанням Кабінету міністрів, що надійшли в суд 19 жовтня. «Направити Службі безпеки України матеріали господарської справи ... Зупинити апеляційне провадження у справі», - сказав головуючий суддя Шапран, оголошуючи рішення за клопотанням.

Раніше міністерство оборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239,45 млн грн у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. Корпорація ЄЕСУ в справі фігурувала в якості третьої особи. Зазначений обов'язок, як стверджує позивач, виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі Юлією Тимошенко не виконала гарантоване урядом України на чолі з Павлом Лазаренком угоду 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для потреб російського оборонного відомства.

Представник корпорації ЄЕСУ в суді заявив, що листи П.Лазаренка юридично не є державними гарантіями, а ЄЕСУ виконати постачання в повному обсязі завадив тиск з боку державних органів України. Представники уряду України на засіданні суду вказували на закінчення терміну позовної давності, а також стверджували, що ніяких держгарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ не було.

19 вересня поточного року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ щодо боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3,113 мільярда гривень. 25 вересня представник Кабінету міністрів України оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство і ЄЕСУ. Скарги об'єднані в одне провадження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь в засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачується за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у період 1997-1998 роках шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК), замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК), несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст27, ч.3 ст.212 КК), несплата прибуткового податку, (ч.3.ст.212 КК), здійснення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК). !zn

Читайте також:

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею в душовій і туалеті

Тимошенко попросила повернути її з клініки в колонію

Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі