Тимошенко вдев'яте відмовилася від участі в суді щодо ЄЕСУ

Поділитися
© : кадр с видео Тимошенко в больнице (byut.com.ua)
Юлія Тимошенко удев'яте відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ. Екс-прем'єр в письмовому вигляді проінформувала керівництво колонії про відмову брати участь в судовому засіданні.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко удев'яте відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ в Харкові 15 жовтня, повідомила Державна пенітенціарна служба України.

"Керівництво Качанівської виправної колонії №54 отримало запит від Київського районного суду Харкова про виклик засудженої Тимошенко для участі в судовому засіданні, яке заплановано на 15 жовтня. Засуджена була проінформована про отримання запиту. У відповідь на це Тимошенко письмово проінформувала керівництво установи про відмову брати участь у цьому судовому засіданні", - йдеться в повідомленні відомства.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня була вона переведена в ЦКЛ № 5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра проводиться за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

Тим часом, у Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь в засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем'єром України Тимошенко збитку в 19,5 млн грн у справі ЄЕСУ. Генпрокурор Віктор Пшонка стверджує, що кримінальна справа проти Тимошенко щодо корпорації ЄЕСУ була незаконна закрита в 2005 році під тиском колишнього на той час президента країни Віктора Ющенка відразу після призначення Тимошенко главою уряду. !zn

Читайте також:

Минув рік із дня винесення вироку Тимошенко у газовій справі

Тимошенко почала агітувати за мажоритарників з лікарні (ДОКУМЕНТ)

У «Батьківщині» заявили, що Кузьмін намагався зганьбити Тимошенко на весь світ

В уряді визнали, що віддавати Росії 3,1 млрд грн у справі ЄЕСУ не мають наміру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі