Тимошенко "викинуть" з лікарні на наступних вихідних, побоюється її захисник

Поділитися
© president.lt
"Для того, щоб прискорити розгляд справи ЄЕСУ, Юлію Володимирівну збираються на вихідних, недолікувавши, викинути з лікарні "Укрзалізниці" і перетягнути її назад в Качанівську колонію", - заявив захисник.

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко вивезуть з харківської лікарні в колонію на наступних вихідних. Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі у понеділок, 6 серпня.

Він розповів, що "дано команду прокуратурі прискорити розгляд справи щодо ЄЕСУ".

- Тимошенко пообіцяла опір у випадку примусової доставки до суду

"Для того, щоб його прискорити, Юлію Володимирівну збираються на вихідних, недолікувавши, викинути з лікарні "Укрзалізниці" і перетягнути її назад в Качанівську колонію", - заявив захисник.

"Тільки для того, щоб отримати другий вирок. Після цього вони будуть піднімати питання Щербаня", - додав Власенко.

Як повідомлялося, 30 липня лікарі з берлінської клініки "Шаріте" звернулися з проханням забезпечити період спокою для Ю.Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ № 5, до 8 тижнів. Перший заступник міністра охорони здоров'я - голова міжнародної медичної комісії Раїса Моісеєнко припустила, що суд прийме до уваги їхні рекомендації.

За її словами, українські та німецькі лікарі також рекомендують Ю.Тимошенко скоротити кількість зустрічей.

Раніше на засіданні 31 липня держобвинувач у справі заявив клопотання про участь екс-прем'єра в судових засіданнях в режимі відеоконференції. На це адвокат Власенко зачитав заяву Тимошенко про відмову брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Було вирішено, що наступне засідання у справі ЄЕСУ призначено на 14 серпня.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. В обвинувальному висновку говориться, що компанія завдала державі збитків в розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тисячу гривень податків.

25 червня суд постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна вона сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

Оприлюднені 20 липня результати судмедекспертизи стану здоров'я Тимошенко свідчать, що екс-прем'єр «може бути присутньою на заходах за межами лікарні, що вимагають сприйняття усної та письмової інформації».

У той же час, на засіданні 23 липня Тимошенко знову не була присутня. Суд постановив неможливим розглядати справу за відсутності екс-прем'єра і переніс засідання на 31 липня. Суд також постановив залучити до матеріалів справи висновки судмедекспертизи про стан здоров'я Тимошенко.

Раніше в пенітенціарній службі повідомляли, що якщо Тимошенко знову відмовиться їхати в суд добровільно, вони обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми. Сама ж Тимошенко вже заявила, що буде чинити фізичний опір, якщо її спробують доставити в суд силою. !zn

Читайте також:

Минув рік, як Тимошенко в тюрмі


Тимошенко повторно відмовилася від «відеосудилища»

Власенко сумнівається, що суд залишить Тимошенко у спокої на 8 тижнів

У Києві над Дніпром розгорнули 20-метровий банер «Юлі - Волю» (відео, фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі