Тимошенко: Янукович оголосив війну незалежній Україні і цілій нації

Поділитися
Юлія Тимошенко заявила з приводу прийняття скандального закону про мови, що перше рішення, яке повинна прийняти опозиція в новому складі парламенту, - «анулювати всі злочинні дурниці, які вони понаприймали у тимчасово їхньому парламенті».

Президент Віктор Янукович оголосив війну незалежній Україні і кинув виклик цілій нації. Про це йдеться в заяві екс-прем'єра Юлії Тимошенко з приводу прийняття закону про мови, опубліковаій на її офіційному сайті.

"Ганебне голосування 3 липня у Верховній Раді за так званий мовний законопроект показало, що Янукович оголосив війну вже не опозиції і не окремим демократичним цінностям, а незалежній Україні як такій. Він кинув виклик цілій нації. Голосування було таким же, як вони самі. Вони як злодії, як карткові шулери протягнули це питання за правилами, які були б доречні в якомусь гральному клубі", - йдеться в заяві Тимошенко.

Тимошенко заявила, що перше рішення, яке повинна прийняти опозиція в новому складі парламенту, - «анулювати всі злочинні дурниці, які вони понаприймали у тимчасово їхньому парламенті».

"За два роки вони створили ефективну вертикаль печерної етики та вбивчої примітивності. Ту саму вертикаль, яка поховає їх під своїми уламками, якщо ми не відступимо цього разу. України перемагала і не таких ворогів, як Янукович. Проходила і не через такі випробування, як Партія регіонів. Можна кинути за ґрати громадянське суспільство і опозицію, але неможливо посадити українську мову і культуру", - сказано в заяві.

- Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

Тимошенко підкреслює, що в питанні рідної мови не можна відступати. "Це не умовна межа, за яку можна мовчки відповзти і стерпіти ще раз. Рідна мова - це залізобетонна стіна, останній бастіон, межа, за яку не можна відступити, за якою тотальна пустеля", - заявила екс-прем'єр.

Екс-прем'єр закликає всі прийти на мітинг до Українського дому.

"Я хочу, щоб усі, хто зараз біля Українського дому, усвідомлювали, що вони як ті легендарні хлопці під Крутами, тримають незалежність і наше майбутнє у своїх серцях. Я з вами, боріться, а ті, хто має можливість, збирайтеся біля Українського дому на лінії фронту за Україну", - підсумувала Тимошенко. !zn

Читайте також:

У Раді зареєстровано заяву про відставку Литвина

В опозиції заявили, що Литвин пішов на лікарняний

П'ять депутатів від НУ-НС оголосили голодування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі