Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Поділитися
© ZN.UA
За словами адвоката, голодування Тимошенко - це протест проти того, що відбувається в країні і того, що відбувається з нею в місцях позбавлення волі.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії в Харкові, оголосила голодування з 20 квітня, повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Юлія Тимошенко оголосила голодування", - сказав Власенко журналістам 24 квітня біля стін колонії.

Захисник зазначив, що у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі. За його словами, це результат її транспортування з колонії у ЦКБ №5 "Укрзалізниці" 20 квітня.

"У неї всі руки в синцях і величезна гематома на животі, яку досі видно, незважаючи на те, що пройшло 4 дні", - сказав Власенко.

Він спростував інформацію прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що Тимошенко відмовилася від медекспертизи.

Прокуратура визнала, що Тимошенко доставили в лікарню проти її волі

"Судово-медичний експерт у присутності чергового лікаря, у присутності прокурора Краснолобова, у присутності керівника медичної частини Качанівської колонії Цюри зафіксували наявність у Тимошенко тілесних ушкоджень і пообіцяли внести це у картку. Ви розумієте, що проконтролювати це Юлія Тимошенко не може", - сказав Власенко.

Він також висловив упевненість, що саме тому його протягом 2-х днів не допускали до екс-прем'єру.

"Тепер зрозуміло, чому не допускали два дні до неї захисників, чому нікого не пускали в лікарню до Тимошенко і чому Моісеєнко (Раїса Моісеєнко, перший заступник голови МОЗ) каже те, що вона каже", - зазначив Власенко.

За його словами, голодовка Тимошенко - це протест проти того, що відбувається у країні і того, що відбувається з нею в місцях позбавлення волі.

Захисник підкреслив, що екс-прем'єр не може вставати з ліжка.

Чоловік Тимошенко вимагає у Путіна і Обами запобігти її вбивству

За його словами, Тимошенко силоміць госпіталізували двоє співробітників колонії під керівництвом першого заступника начальника колонії Коваленка.

Як повідомлялося, Тимошенко, яка відбуває покарання за «газовою справою» в Качанівській виправній колонії у Харкові, пізно ввечері 20 квітня була перевезена на лікування у ЦКБ №5.

21 квітня на сайті партії «Батьківщина» з'явився український переклад звіту німецьких лікарів за результатами візиту до ЦКБ №5.

«Лікарня має багато передумов для реабілітації пацієнтів з проблемами (видалено діагноз). Проте з урахуванням особливих проблем пані Тимошенко, а також її особливої ​​особистої історії хвороби не здається ймовірним, що терапія там буде успішною», - наголошується у висновку лікарів, опублікованому на сайті «Батьківщини».

У неділю, 22 квітня, через відмову від медогляду Тимошенко була переведена назад в колонію.

Прокуратура Харківської області провела перевірку за заявою екс-прем'єра щодо законності її переведення в лікарню.

Прокурор Харківської області Тюрін повідомив, що перевірка не знайшла підтверджень її словами, про те, що при перевезенні її вдарили в живіт і викручували руки і ноги.

Разом з тим, прокурор визнав, що екс-прем'єра доставили з колонії у ЦКБ № 5 «Укрзалізниці» проти її волі.

«Людина зібралася, одягнулася, а потім лягла на ліжко і сказала „Я нікуди не поїду“. Відповідно до закону, Кримінально-виконавчим кодексом має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: взяли на руки, віднесли в машину і доставили у лікарню», - сказав прокурор 24 квітня на прес-конференції у Харкові. !zn

Читайте також:

Заступник глави ГПУ: Тимошенко не звільнять з в'язниці за станом здоров'я

Тимошенко готова лікуватися у харківській лікарні, але з іншими лікарями

МОЗ: Тимошенко повернули в колонію через небажання лікуватися. А лікарня - це не готель


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі