Тимошенко з в'язниці запропонувала механізми демократизації українського суспільства (відео)

Відео
Поділитися
© vtabloid.com
За словами екс-прем'єра, відкликання депутатів, мерів, розпуск парламенту, місцевих рад, імпічмент президента необхідно зробити доступним для громадян.

Екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує механізми демократизації суспільства.

У листі, який зачитала її донька Євгенія Тимошенко на форумі об'єднаної опозиції в Києві в суботу, лідер "Батьківщини" заявила, що "відкликання депутатів, мерів, розпуск парламенту, місцевих рад, імпічмент президента необхідно зробити доступним для громадян".

"Ці процедури повинні проводитися без будь-якого, навіть мінімального втручання влади. Я готова запропонувати механізми", - заявила вона.

Крім того, на її думку, потрібно надати кожному громадянину право звертатися до суду із заявою про порушення кримінальної справи проти будь-якого представника влади, який грубо порушив закон, "наприклад, якщо чиновник змушує людину давати хабара". "Сьогодні кожен непокірний громадянин - на оптичному прицілі у влади. Потрібно зробити навпаки. Але для цього треба зробити суди повністю незалежними, інакше в цій пропозиції немає жодного сенсу. У в'язниці я розробила цілісну концепцію реформи системи правосуддя і найближчим часом представлю її країні", - зазначила Ю.Тимошенко.



Экс-прем'єр також зазначає, що громадянське суспільство варто зробити "впливовим учасником всіх політичних процесів". "Нам необхідно розірвати замкнуте коло монополії політиків на державу. Профспілки, творчі спілки, громадські організації, студентські та галузеві спілки повинні отримати право на участь у формуванні правил життя в своїй країні і право контролю за діяльністю влади", - наголошує вона.

Також, за словами Ю.Тимошенко, "треба перебудувати піраміду влади". "Центральні органи влади мають виконувати лише ті функції, з якими не можуть самостійно впоратися місцеві. Тому піраміда влади повинна бути перевернена на користь місцевих громад та їх представників. Не менше 70% бюджетних коштів повинні залишатися в місцевій громаді", - зазначила вона.

Крім того, за її словами, "окреме завдання - змінити відносини між власниками бізнесу та найманими працівниками". "Частина доходів повинна передаватися безпосередньо працівникам у вигляді медичного страхування, оплати навчання, комунальних субсидій... Правляча партія познущалася з людей, запровадивши податковий кодекс, який убив середній клас, пенсійний кодекс, який принизив більшу частину пенсіонерів... Ми повинні взяти на себе обов'язок у перший день нашої перемоги скасувати всі ці псевдореформи і всі інші антиукраїнські і антилюдські нововведення", - зазначила лідер "Батьківщини" у своєму листі.

Тимошенко розповіла литовському президентові, що думає не про себе, а про Україну

Крім того, екс-прем'єр закликає об'єднану опозицію після перемоги на парламентських виборах радикально змінити систему відносин суспільства і влади. "Опозиція, ставши владою, повинна відмовитися від частини своїх повноважень на користь громадян України. Ми повинні дати людям не декларативні, а справжні інструменти впливу на всю систему влади... Не може життя людини залежати від гри в лотерею - пощастить з вибором президента чи ні... Людина завжди повинна мати всі необхідні засоби, аби захистити себе правовим шляхом і мати можливість впливати на перебіг свого життя. Ще раз наголошую - в будь-яких умовах", - зазначила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, 12 травня в Києві проходить форум об'єднаної опозиції «За Батьківщину». Як і заявляли організатори, у форумі беруть участь 3 тисяч учасників з усіх регіонів України. !zn

Читайте також:

У Києві розпочався форум об'єднаної опозиції

Опозиція оцінила статки Януковича і членів уряду в $26 мільярдів


Замість УТ-1 транслюватиме збори об'єднаної опозиції буде ТВі


«Батьківщина» і «Фронт змін» об'єдналися для участі у виборах: список очолять Тимошенко і Яценюк

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі