Томенко: МВС фіксує порушення закону у політичній діяльності Аделаджі

Поділитися
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що отримав відповідь від Міністерства внутрішніх справ на своє звернення щодо законності політичної діяльності Сандея Аделаджі, який називає себе старшим пастором християнської релігійної громади «Посольство благословенне Царства Божого всіх народів» і наразі є фігурантом декількох кримінальних справ.
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що отримав відповідь від Міністерства внутрішніх справ на своє звернення щодо законності політичної діяльності Сандея Аделаджі, який називає себе старшим пастором християнської релігійної громади «Посольство благословенне Царства Божого всіх народів» і наразі є фігурантом декількох кримінальних справ.Про це у вівторок, 4 січня, повідомляє прес-служба віце-спікера. У зверненні Томенко попросив з´ясувати законність дій пастора Аделаджі, який під час служби «Посольства Божого» 5 грудня 2010 року на відкритій сцені публічно закликав своїх прихожан «брати владу», йти у депутати всіх рівнів і доручив одному зі своїх «пасторів» створити команду для навчання майбутніх кандидатів у депутати. Інформація про цю подію була розповсюджена засобами масової інформації. Згідно з повідомленням прес-служби, у відповіді, що надійшла від МВС повідомляється, що 17 грудня повідомлення про вказану подію зареєстровано в журналі реєстрації заяв та повідомлень про злочини Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві. Окрім того, МВС повідомило, що, у зв'язку з тим, що в діях Аделаджі вбачаються ознаки злочину, передбаченого частиною 3 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України, Дарницьким РУ на підставі статті 97 (обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду) та статті 112 (підслідність) КПК України матеріали надіслано до Лівобережного міжміського районного відділу УСБУ в місті Києві для перевірки та прийняття рішення згідно з вимогами законодавства.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі