Третина українців на виборах проголосують за мажоритарників від партій, які вони підтримують

Поділитися
Соціологічні дослідження показують, що для виборців головними є пропозиції кандидата щодо вирішення проблем в населеному пункті, а не партійна приналежність.

34,5% українців мають намір проголосувати за кандидатів-мажоритарників, які представляють партії, за які вони будуть голосувати на парламентських виборах. Про це свідчать результати опитування фонду «Демократичні ініціативи».

Респондентів запитали, чи віддадуть вони свій голос у мажоритарному окрузі за представника цієї ж партії, за яку вони будуть голосувати за партійним списком. Крім цього 24,5% відповіли, що їхня підтримка кандидатів у мажоритарних округах буде залежати від конкретних особистостей, хоча їхню партійну приналежність вони мають намір враховувати.

20,3% опитаних зазначили, що голосування за конкретного депутата і за партію - це різні речі і 20,7% - не змогли відповісти.

Крім того, їх запитали, що для них буде мати значення при виборі депутата. 46,6% відзначили, що головне для них - пропозиції кандидата щодо вирішення проблем в населеному пункті, 36,3% - його можливості в майбутньому вирішувати проблеми округу, 32,2% - досвід попередньої діяльності кандидата - чи був він успішний, 30, 7% - чесність.

Опитування проводилося з 10 по 15 серпня, в його рамках було опитано 2009 осіб старше 18 років, що мешкають в усіх областях України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Вибори Ради відбудуться 28 жовтня. Вони проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обираються за списками політичних партій (бар'єр для проходження в Раду - 5%), ще 225 - за мажоритарними округами. !zn

Читайте також:

Українські поп-зірки за 10-20 тис. дол готові заспівати за будь-якого кандидата навіть у дворі

Україна готова довірити екзит-поли на виборах іноземним соціологам

В опозиції стверджують, що в Києві у продажних виборців забирають квартири

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі