Трибунал в Гаазі виправдав екс-прем'єра Косово, якого звинувачували у тортурах і вбивствах сербів

Поділитися
Трибунал в Гаазі виправдав екс-прем'єра Косово, якого звинувачували у тортурах і вбивствах сербів © b92.net
МТКЮ виправдав колишнього прем'єр-міністра Косово Рамуша Харадіная і двох його помічників, визнавши, що немає ніяких доказів їхньої участі у військових злочинах.

Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії виправдав колишнього прем'єр-міністра Косово Рамуша Харадіная, який звинувачувався у злочинах проти людства.

Судді не знайшли складу злочину в діях Харадіная. Згідно з вердиктом, суду не вдалося довести не тільки відповідальність обвинуваченого, але за деякими епізодами навіть те, що Харадінай взагалі знав те, що відбувається.

Виправдано також двох його соратників - Ідріса Балая і Лахі Брахімая.

Прокуратура вимагала засудити Харадіная і його помічників до 20 років тюремного ув'язнення за тортури і вбивства сербів та інших громадян неалбанської національності в 1998-1999 роках, коли косовари боролися за незалежність від Югославії.

Всі троє вже були виправдані у Гаазі у 2008 році, але вирок був скасований через можливе залякування свідків. У серпні 2011 року МТКЮ почав повторне слухання справи.

На батьківщині Харадіная албанці вважають його героєм. У столиці Косово Приштині натовпи людей зустріли новину про його виправдання феєрверками та оплесками.

Нагадаємо, в середині листопада Гаазький трибунал виправдав хорватських генералів Анте Готовіне і Младену Маркачу, яких в минулому році засудили до тривалих тюремних термінів за злочини проти мирного населення Сербії, здійснені в 1995 році під час військових дій на Балканах. !zn

Читайте також:

Косово отримало необмежений суверенітет: міжнародний контроль за незалежністю припинений

Українка розповіла про рабиню прем'єра Косова і свою втечу з його гарему

Белград і Приштина домовилися про статус Косово

20 тисяч косовських сербів хочуть стати громадянами Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі