Центрвиборчком зареєстрував на вибори 43 "двійника"

Поділитися
© nikcity.com
Хоча застосування на виборах "двійників" є технологією неконкурентною боротьби, однак правових методів протидії їй немає. Тому ЦВК зобов'язаний був зареєструвати всіх «двійників», які подали повний пакет необхідних документів і всі достовірні відомості.

Технологія участі у виборах «двійників», тобто однофамільців відомих політиків, застосована проти 43 кандидатів. Про це свідчать дані громадянської мережі "Опора".

За результатами аналізу постанов ЦВК виявлено 30 виборчих округів, у яких балотуються «двійники». За допомогою цієї технології виборці можуть бути введені в оману і переплутати в день голосування рядок з кандидатом, якого підтримують. Технологія застосована проти 43 кандидатів.

Найбільше кандидатів з однаковим прізвищем (по три) зареєстровані в 4 одномандатних виборчих округах: № 80 - три Волкова № 98 - три Бойка № 122 - три Козака № 225 - три Пархоменка. У ряді округів зареєстровано по кілька пар осіб з однаковим прізвищем. Так, у Київській області в 92-му виборчому окрузі є по два Гудзенка, Світовенка і Титаренка, в 91-му виборчому окрузі - по два Бойка і Поплавських, а в 98-му окрузі - два Міщенка і два Поліщука. Така ж ситуація на виборчих округах Луганської області: № 104 (2 Василенка, 2 Струка, 2 Шаповалова, 2 Гончарова) № 108 (2 Мошенських, 2 Тернікових) № 109 (2 Макарових, 2 Медяника). В окрузі № 160 в Сумській області зареєстровано по два кандидати з прізвищами Білоус та Нога, а в окрузі № 191 у Хмельницькій області - по два кандидати Шпака і Бондаря.

В "Опорі" відзначають, що хоча це є технологією неконкурентною боротьби, однак правових методів протидії їй немає. Тому ЦВК зобов'язаний був зареєструвати всіх «двійників», які подали повний пакет необхідних документів і всі достовірні відомості.

Вибори до Ради відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половина депутатського корпусу (225 осіб) буде обрана за партійними списками, друга половина - в мажоритарних округах. Брати участь у виборах можуть лише партії (на минулих виборах допускалися блоки партій), прохідний бар'єр становить 5%. !zn

Читайте також:

Об'єднана опозиція буде відстоювати право Тимошенко і Луценко на депутатство в міжнародних судах

Голова ЦВК переконаний на 99%, що вибори відбудуться вчасно

Голова ЦВК: Опозиція повинна дякувати за підвищення бар'єру на виборах до 5%

Голова ЦВК: Кожна осудна політична сила здатна захистити результат на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі