Центрвиборчком нарізав виборчі округи

Поділитися
При визначенні кількості одномандатних округів ЦВК виходив з даних Державного реєстру виборців, згідно з якими кількість виборців в Україні станом на 9 квітня склала 36 млн 253 тис. 147 осіб.

Центральна виборча комісія встановила кількість одномандатних округів на виборах до Верховної Ради в кожному регіоні. Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК 9 квітня.

Згідно з рішенням, на території Автономної республіки Крим буде створено 10 округів, у Вінницькій області - 8 округів, Волинській - 5, Дніпропетровській - 17, Донецькій - 21, Житомирській - 6, Закарпатській - 6, Запорізькій - 9, Івано-Франківській - 7, Київській - 9, Кіровоградській - 5, Луганській - 11, Львівській - 12, Миколаївській - 6, Одеській - 11, Полтавській - 8, Рівненській - 5, Сумській - 6, Тернопільській - 5, Харківській - 14, Херсонській - 5, Хмельницькій - 7 , Черкаській - 7, Чернівецькій - 4, Чернігівській - 6, у місті Києві - 13, Севастополі - 2.

Всього для проведення парламентських виборів буде створено 225 одномандатних округів на постійній основі.

При визначенні кількості одномандатних округів ЦВК виходив з даних Державного реєстру виборців, згідно з якими кількість виборців в Україні станом на 9 квітня склала 36 млн 253 тис. 147 осіб. Законом передбачено, що округи створюються з приблизно рівною кількістю виборців з відхиленням не більше 12%.

ЦВК виходив з того, що орієнтовна середня кількість виборців в одному окрузі має становити 161 тис. 125 осіб.

Відповідно до закону "Про вибори народних депутатів", ЦВК повинна визначити кількість округів у кожному регіоні не пізніше, ніж за 200 днів до дня виборів, тобто до 10 квітня; створити одномандатні округи - не пізніше, ніж за 180 днів до виборів, тобто до 30 квітня; опублікувати в загальнодержавних та регіональних друкованих ЗМІ перелік одномандатних округів із зазначенням їхніх номерів, меж та центрів - не пізніше, ніж за 175 днів до виборів, тобто до 5 травня.

Крім того, ЦВК має забезпечити створення звичайних, закордонних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі не пізніше, ніж за 190 днів до виборів, тобто до 20 квітня.

Чергові вибори народних депутатів України повинні відбутися 28 жовтня, виборчий процес почнеться за 90 днів до дня виборів, тобто 30 липня. !zn

Читайте також:

Член ЦВК: Конституційний суд позбавив закордонних українців права голосу

Шаповал: Що б ми не робили з Конституційним судом, це буде нагадувати перестановку меблів у борделі

До КС надійшло подання 51 депутата про висунення кандидатів у мажоритарних округах і за списками

Яценюк образився на Партію регіонів за зміни до закону про вибори і обізвав їх шулерами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі