ЦВК Росії фіксує високу явку на президентських виборах

Поділитися
Явка на президентських виборах у Росії поки значно вища в порівнянні з попередніми виборчими кампаніями.

Явка на виборах президента Росії перевищила 12%%, повідомив замголови Центрвиборчкому РФ Леонід Івлєв.

"Станом на 10 ранку московського часу (8:00 по Києву), 12,2% виборців від включених у списки вже прийшли і проголосували на виборчих дільницях", - сказав Івлєв в інформаційному центрі ЦВК у неділю, 4 березня.

За його словами, на вибори у Держдуму 4 грудня на той же час прийшли 5,3% виборців, а на вибори президента Росії 2 березня 2008 року - 8,9% виборців.

"Зараз ми спостерігаємо зростання. Явка значно вища в порівнянні з попередніми виборчими кампаніями", - відзначив Івлєв.

Як повідомлялося, за перемогу на президентських виборах у Росії борються п'ять кандидатів: прем'єр уряду Володимир Путін, якого було висунено "Єдиною Росією", лідери парламентських партій Геннадій Зюганов (КПРФ), Володимир Жириновский (ЛДПР), Сергій Миронов ("Справедлива Росія") і самовисуванець мільярдер Михайло Прохоров. У виборчому бюлетені їх прізвища розташовані в алфавітному порядку.

Перші попередні результати виборів в інформаційному центрі Центрвиборчкому почнуть оголошувати лише після 21:00 мск (19:00 по Києву), коли закриються останні виборчі дільниці в Калінінградській області. Вже вранці 5 березня ЦВК пообіцяла повідомити попередні результати, які грунтуватимуться на даних 99,9% підсумкових протоколів, отриманих з допомогою ДАС "Виборы". Офіційні підсумки Центрвиборчком визначить не пізніше за 14 березня.

Перші результати екзит-полів з'являться не раніше, ніж о 21:00 за московським часом, коли закриється остання дільниця в Калінінграді. До закриття останніх виборчих дільниць оголошувати попередні підсумки виборів заборонено. !zn

Читайте також

Президентські вибори в Росії розпочалися з голосування на Чукотці

ЦВК Росії не помітила порушень у президентській кампанії

Громадяни СРСР зможуть проголосувати за Путіна в Одесі

За даними соцопитувань, Путіна оберуть вже в першому турі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі