ЦВК зареєструвала вже понад 400 міжнародних спостерігачів на вибори

Поділитися
© ZN.UA
Центрвиборчком зареєстрував 107 офіційних спостерігачів від ОБСЄ. Таким чином, станом на 14 вересня ЦВК зареєструвала 425 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Центральна виборча комісія зареєструвала 107 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ/ОБСЄ).

Відповідне рішення було ухвалено 14 вересня на засіданні ЦВК.

Таким чином, ЦВК зареєструвала 425 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Як повідомлялося, ОБДІПЧ/ОБСЄ офіційно відкрило місію зі спостереження за парламентськими виборами в Україні 12 вересня. Глава місії Одрі Гловер повідомила, що 20 експертів організації будуть працювати в Києві та 90 довгострокових спостерігачів зосередяться по всій території України. Для спостереження в день виборів за процесом організації голосування, підрахунку голосів та результатів БДІПЛ запросить 600 короткострокових спостерігачів.

Місія БДІПЛ планує опублікувати два проміжних звіти, які оголосити на наступний день після дня голосування заяву з попередніми висновками, а остаточний звіт буде опубліковано протягом двох місяців після завершення парламентських виборів в Україні.

Вибори до парламенту відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половину депутатського корпусу (225 осіб) буде обрано за партійними списками, другу половину - в мажоритарних округах. Брати участь у виборах можуть лише партії (на минулих виборах допускалися блоки партій), прохідний бар'єр становить 5%. !zn

Читайте також:

Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах

Яценюк спрогнозував новий Майдан, якщо оголосять про перемогу Партії регіонів

Тільки 14% українців вірять у чесні вибори


Спостерігачі від ОБСЄ розпочали роботу в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі