ЦВК завершує прийом документів для реєстрації кандидатів

Поділитися
© ZN.UA
ЦВК завершує в понеділок, 13 серпня, прийом документів від партій та кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх у загальнодержавних та мажоритарних округах.

Сьогодні, 13 серпня, Центральна виборча комісія закінчить прийом документів від партій та кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх у загальнодержавних та мажоритарних округах.

Прийом документів почався ще у перший день початку передвиборчої агітації - 30 липня. Зокрема, закон «Про вибори народних депутатів України» встановлює вичерпний перелік документів, необхідних для реєстрації кандидатів.

Партії повинні подати заяви про реєстрацію кандидатів, копії свідоцтва про реєстрацію партії та її статуту, рішення вищого керівного органу про висунення кандидатів у депутати, виборчий список кандидатів, який повинен містити відомості про висунутих осіб: про освіту, посади, місце проживання, партійності, наявності або відсутність судимостей.

Також повинні додаватися заяви осіб, які хочуть стати кандидатами у депутати, в яких вони заявляють про намір балотуватися в Раду, але у разі обрання депутатом вони зобов'язуються припинити діяльність, несумісну з депутатським мандатом.

Крім того, при реєстрації повинні додаватися декларації про майно, доходи та витрати, а також документ про внесення грошової застави.

Примітно, що ЦВК приймає рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації кандидатів у депутати не пізніше п'яти днів з дня прийняття документів. Відсутність будь-яких передбачених законом документів дає підстави Центрвиборчкому відмовити в реєстрації. !zn

Читайте також:

ЦВК не знайшов підстав відмовити футболістові Шевченку в праві балотуватися в Раду

Опозиція програла апеляцію: Суд визнав законним рішення ЦВК виключити Тимошенко і Луценка зі списків

«Конкурс» на потрапляння до Ради зростає - на одне місце претендують по 11 мажоритарників

«Технічні» партії висувають кандидатів, щоб формувати комісії, - Магера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі