ЦВК Грузії оприлюднила перші офіційні результати виборів: опозиція попереду

Поділитися
© stroymart.com.ua
ЦВК Грузії оприлюднив перші дані про результати парламентських виборів - «Грузинська мрія» випереджає провладний «Єдиний національний рух».

ЦВК Грузії оприлюднила дані за результатами обробки більше 5% бюлетенів. На даний момент лідирує опозиційна партія «Грузинська мрія».

Прихильники опозиції ще ввечері зібралися в центрі Тбілісі і досі залишаються на міській площі.

Голова грузинського ЦВК Зураб Харатішвілі заявив, що підсумки голосування на деяких дільницях у місті Хашурі можуть бути анульовані. Раніше тут відбулися зіткнення між поліцією і місцевими жителями. Кадри розгону людей поліцейським спецназом показав опозиційний телеканал "Маестро". Повідомляється, що постраждали шість осіб, а спецназ використав сльозогінний газ і стріляв гумовими кулями. МВС Грузії категорично спростовує застосування спецзасобів.

Представники «Грузинської мрії» у зв'язку з цим інцидентом і посиленням сил поліції в інших містах заявили, що влада може готувати фальсифікацію результатів виборів.

У парламентських виборах Грузії взяли участь 16 партій. До складу нового парламенту увійдуть 150 депутатів, 77 із них - за партійними списками (тут перевага в опозиції), 73 - за мажоритарними.

Нагадаємо, що з наступного року у зв'язку із змінами в конституції грузинський парламент набуде більшої сили, а президент стане фігурою, залежною від прем'єр-міністра.

Вибори в Грузії проходили за змішаною системою. Зі 150 депутатів 77 обиралися за пропорційною системою, 73 - за мажоритарними округами. !zn

Читайте також:

Екзит-поли по-грузинськи: Дані відрізняються на десятки відсотків

Прем'єр Грузії звинуватив опозицію в бажанні перетворити країну «на бідну губернію Росії»

У Грузії відео тортур ув'язнених викликало масові протести і відставки в уряді (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі