ЦВК уже зареєстрував Азарова депутатом, залишилося 4 з 445 обраних

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На сьогоднішній день Центрвиборчком зареєстрував 441 народного депутата із 445 обраних. Залишаються незареєстрованими, зокрема, Порошенко і Тігіпко.

Центральна виборча комісія на засіданні 3 грудня зареєструвала ще 10 народних депутатів.

На засіданні у понеділок були зареєстровані 5 депутатів за списком Партії регіонів і 5, які перемогли на мажоритарних округах.

Зокрема, за списком Партії регіонів зареєстровані в.о. прем'єр-міністра Микола Азаров (№ 1), в.о. віце-прем'єра - міністра транспорту та інфраструктури Борис Колесніков (№ 8), в.о. міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник (№ 11), в.о. міністра юстиції Олександр Лавринович (№ 12), в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк (№ 15).

Серед мажоритарників зареєстровані троє висуванців від Партії регіонів - екс-міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Криму Сергій Брайко (округ № 7), Юрій Гержов (№ 131) і Володимир Сальдо (№ 182), один від ВО "Батьківщина" - депутат Київради Олександр Бригинець (округ № 217), а також від "Єдиного центру" Віктор Балога (№ 69).

Таким чином, на сьогоднішній день ЦВК зареєструвала 441 народного депутата з 445 обраних.

Залишаються незареєстрованими самовисуванець Петро Порошенко (округ 12), від Партії регіонів "списочник" Сергій Тігіпко (№ 3).

Визнані обраними за списком Партії регіонів на засіданні 3 грудня Іван Попеску (№ 73) та Іштван Гайдош (№ 74) замість Ірини Акімової і Андрія Клюєва, які відмовилися від депутатських мандатів.

Як повідомлялося, 3 грудня Азаров звернувся до глави держави з заявою про відставку у зв'язку з обранням народним депутатом України. Оскільки, відповідно до ст. 115 Конституції відставка прем'єра спричиняє відставку всього складу Кабміну, президент Віктор Янукович прийняв також відставку українського уряду. У той же час глава держави, керуючись нормою частини 5 статті 115 Конституції, доручив Кабміну продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду.

Парламентські вибори в Україні пройшли 28 жовтня за змішаною системою: по 225 народних депутатів обиралися за партійними списками і в мажоритарних округах.

За партійними списками до парламенту обрано 225 народних депутатів, у тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандата, ВО "Батьківщина" - 62, партія "УДАР" - 34, Комуністична партія України - 32, ВО "Свобода" - 25.

В цілому в одномандатних округах обрано 220 депутатів, з них від Партії регіонів - 113, ВО "Батьківщина" - 39, ВО "Свобода" - 12, партії "УДАР" - 6, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2 , по одному - від партії "Союз" і Радикальної партії Олега Ляшка, а також 43 самовисуванця.

Таким чином, в цілому за партійними списками та в одномандатних округах у парламент обрані 445 народних депутатів, з них від Партії регіонів - 185, ВО "Батьківщина" - 101, партії УДАР Віталія Кличка - 40, ВО "Свобода" - 37, КПУ- 32, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2, партії "Союз" - 1, Радикальної партії Олега Ляшка - 1, а також 43 самовисуванця.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). !zn

Читайте також:

Офіційно: Клюєв та Акімова відмовилися працювати у Верховній Раді

Новий Кабмін буде призначений після обрання спікера Ради

Уряд Азарова відправлено у відставку

Проживання депутата в готелі коштує бюджету 15 тис. грн щомісяця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі