Туніс відправив спецслужби захищати кордони від емігрантів

Поділитися
Туніс збирається «закрити» прибережні райони за допомогою спецпідрозділів, щоб зупинити безпрецедентний потік біженців, які всіма силами намагаються дістатися до Європи.

Протягом чотирьох днів на італійський острів Лампедуза «висіли» близько 4 тисяч осіб. Тільки в ніч на 13 лютого там було заарештовано близько тисячі іммігрантів. Зневірені люди пливуть через Середземне море на невеликих човнах, одна людина потонула. Переважно, заявляє італійська влада, це молоді люди, які шукають кращого життя в Європейському союзі.

«Так багато людей у такий короткий відрізок часу - безпрецедентно», - заявила Лаура Болдріні з департаменту з питань біженців ООН.

Італійські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що біженці платили від півтора до двох тисяч євро перевізникам, які зобов'язувалися доставити їх на європейський континент.

У суботу, 12 лютого, італійська влада оголосила режим гуманітарної катастрофи через наплив біженців з Тунісу. Як було повідомлено, берегова охорона не встигає переправляти біженців з Лампедузи до центрів тимчасового утримання, на острові вже відчутно брак питної води. Тим часом міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що веде перемови з урядом Тунісу про відправку на кордон італійських поліцейських для посилення контролю за еміграцією.

За даними туніських ЗМІ, від 1000 до 1500 потенційних емігрантів були заарештовані при спробі перейти кордон. Анонімне джерело підкреслило, що уряд робить усе можливе, щоб зупинити масовий вихід біженців. Це явище не стало чимось новим або властивим лише жителям Тунісу.

Нагадаємо: президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував на цій посаді протягом 23 років, був позбавлений влади 14 січня 2011. Цьому передували кілька тижнів акцій протесту проти його перебування при владі. 26 січня влада Тунісу видала міжнародний ордер на арешт Бен Алі. Згідно з даними уряду Тунісу, з початку заворушень у країні загинуло 78 мирних громадян. Тим часом ООН оцінює загальну кількість жертв у 219 осіб.

За матеріалами Financial Times

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі