Турчинов обіцяє Кличко підтримку в обмін на вступ до Комітету опору диктатурі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Комітет опору диктатурі запропонував підтримку найбільш рейтинговому кандидату на пост мера Києва Віталію Кличку. Але в обмін на вступ до КОД.

Перший заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов не виключає, що Комітет опору диктатурі (КОД) підтримає кандидатуру Віталія Кличка на посаду мера Києва за умови, якщо той вступить до КОД.

Про це Турчинов заявив у п'ятницю, 16 березня, в ефірі телеканалу «Інтер», відповідаючи на питання чи готова партія «Батьківщина» підтримати Кличка.

Турчинов підкреслив, що КОД у будь-якому випадку буде висувати не тільки єдиних кандидатів-мажоритарників, а й підтримувати єдину кандидатуру на пост столичного мера.

«Буде прийматися всім Комітетом рішення про підтримку кандидата в мери Києва, оскільки дуже відповідальна позиція Києва в політичній архітектурі», - сказав Турчинов.

Він зазначив, що мав розмову з цього приводу з Кличком і той прекрасно розуміє, що йому потрібна підтримка опозиції. «Я б хотів підтримати Віталія. Я мав з ними розмову. Я звернувся до нього за дорученням своїх колег, що треба визначатися і приєднуватися до реальної опозиції і вступати в Комітет опору диктатурі», - сказав він.

Турчинов зазначив, що Кличко має визначитися самостійно, оскільки опозиція має йти єдиним фронтом не тільки під час виборів мера Києва, а на виборах у ВР. «Я дуже сподіваюся, що Віталій приєднається до Комітету опору диктатурі», - додав Турчинов.

Як повідомляло ZN.UA, «Батьківщина» і партія «Фронт змін» запропонували іншим партіям, що входять до Комітету опору диктатурі, підтримку на парламентських виборах по 25 мажоритарних округах. Всього в Україні - 225 округів. Партія «УДАР» Віталія Кличка підписала угоду про спільні дії опозиції на Софійській площі 22 січня, проте в КОД не входить. !zn

Читайте також:

Глава Комітету виборців прогнозує вибори мера Києва в середині липня

Кличко підписав опозиційний маніфест із зауваженнями

Кличко зрозумів, що правила математики в політиці не працюють, і вирішив йти на вибори самостійно


Турчинов так і не зізнався, що думає Тимошенко про виключення Королевської

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі