Турчинов пов'язує свій виклик на допит з форумом Об'єднаної опозиції

Поділитися
© tourism-in-europe.net
Олександр Турчинов пов'язує свій виклик на допит у справі «Доктора Пі» з проведенням форуму Об'єднаної опозиції, який відбудеться 12 травня. Політика у міліції розпитували про те, чому в його апараті віце-прем'єра працював Андрій Слюсарчук. Турчинов припускає, що перед наступною акцією опозиції його знову викличуть на допит.

Перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов пов'язує свій виклик до МВС із проведенням форуму об'єднаної опозиції і не виключає, що його ще викликатимуть на допити перед черговими акціями опозиції.

"Я розумію, що це питання - просто можливість тягти час. У нас дуже багато роботи з підготовкою форуму опозиційних сил, який відбудеться - хоче цього влада чи ні - в суботу, 12 травня. На жаль, ми звикли до допитів, спроб відволікати увагу", - сказав Турчинов журналістам після допиту у МВС у четвер.

"Тема допиту була про те, що в мене в апараті першого віце-прем'єр-міністра кілька місяців працював пан Андрій Слюсарчук. Така ситуація справді була. На прохання високих посадових осіб Секретаріату президента Ющенка я взяв цього чоловіка, який назвався молодим вундеркіндом, професором, доктором наук, який розповідав, що дуже серйозно може допомогти в питаннях реабілітації жертв надзвичайних ситуацій... Саме тому, на прохання адміністрації, яка в цей час готувала указ про створення Інституту мозку, попросили, щоб людина тимчасово працювала в уряді", - зазначив він.

При цьому Турчинов сказав, що не може згадати прізвища чиновника із Секретаріату президента, на чиє прохання він узяв Слюсарчука на роботу.

Він також пояснив, що Слюсарчук пропрацював кілька місяців, однак не підготував жодних матеріалів.

"Водночас я запитав у слідчого, чи допитали пана Ющенка, який готував указ про створення Інституту мозку. Ні, не допитали. Чи допитали пана Табачника, котрий присвоював Слюсарчуку звання професора. Ні, не допитали. Чи допитали пана Януковича, який нагороджував людину, котра нічого не зробила в науці, держпреміями. Ні, не допитали", - зазначив він.

Турчинов також зазначив, що не працював тісно з Слюсарчуком. "Я його бачив буквально кілька разів. Уперше - коли брав на роботу. Вдруге - напевно, в коридорі Кабміну... Буквально за 5-10 хвилин, коли ми спілкувалися в кабінеті, чоловік розповів, що він сирота, всього досягнув сам. Безумовно, це підкуповує. Розповів, що раніше за всіх закінчив медінститут, став доктором, професором. Тобто, така інформація була. Крім того, брав книжку, дивився на сторінку, й через кілька хвилин пробував її цитувати. Тобто, намагався демонструвати серйозні здібності свого мозку", - розповів він.

Турчинов зазначив, що не знає, чи вирішував Слюсарчук свої особисті питання, використовуючи своє службове становище, але не виключив, що створення Інституту мозку за указом президента без рішення уряду не було б можливим, якби Слюсарчук не мав серйозної підтримки у секретаріаті тодішнього президента В.Ющенка.

Водночас перший заступник голови партії "Батьківщина" не виключив повторних викликів на допит.

"Я думаю, що перед наступною акцією опозиції можна прогнозувати, що викликатимуть на допит", - сказав Турчинов, зазначивши, що слідчий не сказав йому, коли наступного разу його мають намір викликати на допит.

Як повідомлялося, стосовно Слюсарчука львівська міліція порушила дві кримінальні справи - за підозрою в шахрайстві й за підозрою у використанні підроблених документів. Кримінальні справи було порушено після публікацій у львівській газеті "Експрес", журналісти якої в низці публікацій доводили, що Доктор Пі не має медичної освіти, а дипломи про вищу освіту - фальшиві. Також журналісти заявили, що встановлені А.Слюсарчуком рекорди є шахрайством. Йому загрожує до 10 років в'язниці. За інформацією начальника головного слідчого управління МВС України Василя Фаринника, зараз перевіряється причетність Слюсарчука до 11 злочинних епізодів. !zn

Читайте також:

Турчинова викликали на допит у справі «Доктора Пі»


Колишні силовики вимагають від СБУ та Генпрокуратури посадити Турчинова

«Доктора Пі» етапували до Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі