Туск назвав візит Януковича до Варшави на Євро-2012 «природним, але некомфортним»

Поділитися
© medical-israel-group.com
Польський прем'єр Туск має намір під час Євро-2012 потискати руку всім, зокрема і Януковичу. Проте впевнений, що йому вистачить таланту організувати все так, щоб за Польщу не було соромно.

Прем'єр-міністр Дональд Туск вважає обов'язком Польщі очистити Євро-2012 від політичного вантажу і не збирається влаштовувати політичні демонстрації, повідомляє «Польське радіо».

«Це справа природна, але не дуже комфортна ... Взагалі-то я схильний до того, щоб усім потиснути руку», - прокоментував Туск візит Віктора Януковича на відкриття Євро-2012 до Варшави.

Водночас він зазначив, що не має наміру демонструвати підтримку Януковичу. «Нехай також не буде такого враження, що ми нібито у всьому підтримуємо сьогоднішню українську владу. Але водночас, ми б не хотіли, щоб матчі Євро-2012 перетворилися в якісь політичні демонстрації. Наскільки нам вистачить таланту, так ми і будемо поводитися. Сподіваюся, що ви не будете соромитися поляків», - сказав він.

Туск також знову заявив, що європейські лідери не мають наміру бойкотувати Євро-2012. «Немає ніякого бойкоту Євро-2012, атмосфера покращилася. Я отримав також багато сигналів, які показують, що в справі політичного контексту всі досить чітко відрізняють Варшаву від Києва. І немає жодних проблем з боку європейських лідерів щодо Євро-2012», - сказав він.

Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, зокрема представники Європейської комісії на чолі з Баррозу, заявили про бойкот матчів Євро-2012 в Україні через згортання демократії в країні. Безпосереднім приводом до бойкоту стало побиття Юлії Тимошенко у в'язниці.

Польща послідовно виступає проти бойкоту Євро-2012, який вона проводить разом з Україною. !zn

Читайте також:

Януковича запросили на відкриття Євро-2012 у Варшаві

Питання про приїзд Меркель на Євро-2012 залишається відкритим

Євро-2012. Усі прапори в гості будуть де?

Новий президент Франції Олланд приєднався до бойкоту Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі