Тягнибок став особистістю року за версією журналу «Корреспондент»

Поділитися
Особистість року за версією журналу «Корреспондент» - це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею ідеї та тенденції, що здійснили найбільший вплив на життя країни в році, що минає.

Журнал «Корреспондент» водинадцяте оголосив особистість року. У 2012 році цього звання удостоївся лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

На думку редакції, його популярність відображає основну тенденцію в українському суспільстві, а саме - наростаюче невдоволення владою і радикалізацію електоральних настроїв.

Паралельно з підготовкою номеру на новинному Корреспондент.net проходило народне голосування за особистість року-2012. Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції - тут також перше місце посів Тягнибок, за якого проголосувало 40% читачів сайту, які взяли участь в опитуванні.

«Корреспондент» зазначає, що на парламентських виборах у 2012 році праворадикальна партія Тягнибока набрала за списками 10% голосів виборців. З урахуванням мажоритарників ВО «Свобода» сформувала четверту за чисельністю фракцію у Верховній Раді - у них 37 мандатів. Настільки високий результат «Свободи» не міг передбачити ніхто. Це означає, що частина українців хоче мати в Раді не просто опонентів влади, а активну силу, «спецназ опозиції», стверджує редакція.

«Відчули себе чужими у своїй країні 2,129 млн осіб, російсько- та україномовних, вони зробили те, що могли зробити, - скрутили дулю владі і проголосували за найбільш радикальну опозицію, ВО «Свобода». Більше 2 млн виборців вперше за довгий час дали карт-бланш людям з переконаннями і ідеологією. І не факт, що тим, хто голосував за Тягнибока і Ко, близькі їхні погляди. Факт, що погляди ці не дозволять свободівцям спокуситися грошима і - на думку виборців - перейти в стан ворога», - заявив головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич.

Редакція звертає увагу на те, що особистість року за версією журналу «Корреспондент» це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею ідеї та тенденції, що здійснили найбільший вплив на життя країни в році, що минає. Крім основного вибору, безпосередньо особистості року, в цьому номері журнал називає імена десяти осіб, які найбільшою мірою визначали в 2012 році хід подій в Україні.

У минулому році особистістю року стала Юлія Тимошенко у зв'язку з процесом над нею, який сколихнув світ. У 2010-му це звання отримав Віктор Янукович за безпрецедентну консолідацію влади. У 2009 році в номінації перемогли відразу троє - Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко - як уособлення запиту на альтернативу в суспільстві.

У 2008-му - Віктор Балога, у 2007 і 2005 роках - Тимошенко, в 2006-му - Олександр Мороз. У 2004-му журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора Ющенка в напружених президентських перегонах. У 2003-му першість віддали одночасно двом політикам - Ющенку та Віктору Медведчуку, а перед цим - Леоніду Кучмі. !zn

Читайте також:

Тягнибока переобрали головою ВО «Свобода» - альтернативи не було

Тягнибок назвав підвищення цін на хліб у Києві помстою влади

Тягнибок вбачає масові фальсифікації, але не бачить революційної ситуації

Тягнибок закликав людей вийти в ніч після виборів під виборчі комісії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі