У «Батьківщині» побоюються, що депутатська недоторканність не врятує Авакова від арешту

Поділитися
У «Батьківщині» побоюються, що депутатська недоторканність не врятує Авакова від арешту © rgnews.net
Один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що керівники харківської влади роблять усе, щоб не допустити політичної діяльності свого опонента, і шукають механізми, згідно з якими планують заарештувати Арсена Авакова при його поверненні в Україну.

Заступник голови Верховної Ради, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко побоюється арешту колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, обраного депутатом Ради, після його повернення в Україну. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Миколи Томенка.

«Ми знаємо, що керівники харківської влади, які роблять все, щоб не допустити політичної діяльності свого опонента, спільно з друзями з адміністрації президента шукають механізми, згідно з якими планують заарештувати Арсена Авакова при його поверненні в Україну», - цитує прес-служба Томенка .

Віце-спікер нагадав, що відповідно до рішень Конституційного Суду, ЦВК та чинного законодавства, новообрані депутати отримують депутатську недоторканність.

Політик сподівається, що "Україною, її судовою та правоохоронною системою поки що не керує Геннадій Кернес і його друзі з адміністрації президента".

Томенко також висловив упевненість, що Аваков буде працювати активно у парламенті наступного скликання.

Нагадаємо, стосовно Арсена Авакова в Україні було порушено кримінальну справу, після чого він виїхав за кордон. Пізніше Аваков був оголошений у міжнародний розшук і був затриманий в Італії. Його захист надав суду документи, які свідчили про переслідування Авакова в Україні, і довів, що це переслідування відбувається з політичних мотивів. Тому італійський суд звільнив його з-під варти.

На парламентських виборів 28 жовтня Аваков обраний народним депутатом за списком ВО «Батьківщина» (№ 24 у списку). !zn

Читайте також:

Біженець Аваков повернеться в Україну після оприлюднення ЦВК результатів виборів

ЦВК зареєструвала Авакова та ще 43 народних депутата

Апеляційний суд Рима відмовився заарештовувати соратника Авакова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі