У «Батьківщині» заявили, що Кузьмін намагався зганьбити Тимошенко на весь світ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку заступника голови партії «Батьківщина», відкритий лист першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна порушує норми професійної поведінки прокурорів.

Відкритий лист першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна у Конгрес США є свідченням непрофесіоналізму його автора і черговою спробою зганьбити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у світі. Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря.

«Юридична мова часто важка і незрозуміла, але іноді юридичні фрази формулюють думку дуже чітко. Однією з таких фраз є «res ipsa loquitur» - «говорить саме за себе». Звичайно, останній «відкритий лист» заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна в Сенат США говорить сам за себе, тому що він демонструє не тільки його непрофесіоналізм як прокурора, але і вендету, яку оголосив режим, чиєю довіреною особою він є», - зазначив Немиря.

За його словами, Кузьмін в листі до Конгресу США порушує норми «Проекту кодексу професійної поведінки Міжнародної асоціації прокурорів», зокрема, пункт 5, який вимагає, щоб прокурор «поважав фундаментальні права підозрюваного і обвинуваченого на справедливий суд», проте у своєму листі Кузьмін чітко називає Тимошенко винною в тому, що вона заподіяла важкої і непоправної шкоди своїй країні.

Також Немиря звернув увагу на те, що пункт 9 зазначеного кодексу вимагає, щоб прокурор «був послідовним, неупередженим, об'єктивним і незалежним». «Але як може підтримувати неупередженість прокурор, який їздить по світу, звинувачуючи Тимошенко, який пише публічні і відкриті листи до законодавчих органів на зразок Сенату США, який використовує публічні платформи, щоб зганьбити людину, проти якої він висунув кримінальні звинувачення?», - підкреслив він .

- Кузьмін пообіцяв надати конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 вбивств

«Кузьмін настільки очевидно упереджений, що він, по суті, звинувачує уряд США в тому, що він перешкоджає встановленню справедливості, відмовляючись співробітничати в рамках його прокурорської кампанії проти колишнього прем'єр-міністра Тимошенко. Більше того, його пропозиція подати так звані «докази» проти Тимошенко в будь-якому суді або публічних засобах інформації також є порушенням професійних стандартів прокурора, адже будь-який прокурор, зацікавлений у верховенстві права, надає докази в суді, який діє за нормами права, де обвинувачений має можливість провести перехресний допит або спростувати їх. Але, як правило, беручи до уваги досвід попереднього судового процесу над Тимошенко, їй відмовляють і в цьому основоположному аспекті правосуддя», - сказав він.

На переконання Немирі, лист Кузьміна у Конгрес США є «ще одним підтвердженням судової вендети, яку оголосив уряд президента Віктора Януковича не лише Юлії Тимошенко, але і всім тим, хто прагне захистити свободу в Україні. Те, що він просто прагнув подібними брехливими шляхами вплинути на думку американців, демонструє зневагу, яку проявляють українські правителі до істинних демократичних представників», - сказав він.

Нагадаємо, 3 жовтня Перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін звернувся з відкритим листом до конгресу США, в якому пояснив ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко. У листі Кузьмін акцентує увагу конгресменів на тому факті, що Тимошенко підозрюють в причетності до вбивств 4 осіб, і він готовий надати американській стороні для ознайомлення документи слідства та докази винності Тимошенко. !zn

Читайте також:

Сенат США прийняв резолюцію щодо України з вимогою звільнити Тимошенко

ГПУ готова пред’явити Тимошенко обвинувачення у справі про вбивство Щербаня

Кузьмін попереджав Тимошенко, що на неї «повісять» справу Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі