У «БЮТ-Батьківщині» поскаржилися, що їх не інформують про порядок денний позачергової сесії Ради

Поділитися
© diamatik.org
В опозиційній фракції впевнені, що позачергову сесію збирають виключно для відставки Литвина, а інші питання - "це мішура".

Парламентську фракцію «БЮТ-Батьківщина» не ставлять до відома, які питання будуть винесені на позачергову сесію Верховної Ради, яка може відбудуться 31 липня, повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв на прес-конференції в Донецьку.

«У нас дивна ситуація: сьогодні фактично вже залишається п'ять днів до цього дня, і ніхто не знає. Яка сесія? З якими питаннями збирається сесія? На руки нам нічого не дали», - сказав депутат.

На його думку, позачергову сесію збирають тільки для відставки голови Ради Володимира Литвина та його заступника Миколи Томенка, а також для того, щоб змінити закон про парламентський регламент.

«Томенко першим, Литвин - другим номером призначені на зняття на 31 липня. На мій погляд, мета одна - це змінити керівництво Верховної Ради, друга мета - змінити закон про регламент», - сказав Соболєв.

Він пояснив, що «за сьогоднішнім регламентом є унікальна норма - треба, щоб дві третини депутатів прийшли до виборчих урн і бюлетенями особисто проголосували ... Це норма, яка дає можливість обрати спікером ту людину, яка б влаштовувала і більшість, і опозицію».

Народний депутат упевнений, що парламентська більшість вирішила цю норму «терміново змінити, сподіваючись, що вони переграють ситуацію і їм вдасться обирати свою людину і далі».

«Це ключові питання. А далі - це мішура. Нібито з'явилася за останні два тижні купа законодавчих ініціатив економічного плану. Яких? Чому ми їх досі не бачимо? Чому вони не з'явилися два тижні тому? Питання одне: сесія потрібна для одного - зміни керівництва парламенту, зміни закону про Регламент, а далі буде навішаний якийсь там черговий джентльменський набір, під що і збиралася сесія», - сказав Соболєв.

Раніше депутати від Партії регіонів вже заявляли, що можуть зібратися на позачергову сесію під час літніх канікул, однак дата не була визначена. Останнє засідання Ради відбулося 6 липня. Чергова сесія почнеться 4 вересня. Парламент може зібратися на позачергову сесію, якщо 150 із 450 депутатів підтримають таке рішення. !zn

Читайте також:

Під час позачергової сесії з Литвином попрощаються, - БЮТ


Конституційний суд дозволив спростити процедуру звільнення Литвина

Поки Литвин думає «бути чи не бути», закон про мови може підписати Мартинюк, - ПР

Новий спікер Ради буде працювати, як спікер Партії регіонів, - Томенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі