У Дніпропетровську на реалізацію мовного закону гроші виділятися не будуть

Поділитися
© novostiua.net
Коштів на реалізацію скандального закону дніпропетровська влада не передбачила ані на поточний, ані на майбутній рік. Вивіски і дорожні покажчики дублюватися російською мовою не будуть, збільшення кількості російськомовних класів у школах не передбачається.

У Дніпропетровську з міського бюджету не виділятимуться гроші на реалізацію закону України "Про засади державної мовної політики".

"Хочу заявити, що ані в цьому році, ані в наступному не закладали у видаткову частину бюджету на це коштів", - заявив в четвер журналістам голова бюджетної комісії Дніпропетровської міськради, член Партії регіонів Євген Морозенко.

Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко 12 вересня після сесії міської ради заявив, що вивіски і дорожні покажчики дублюватися російською мовою не будуть. За словами мера, збільшення кількості російськомовних класів у школах не передбачається.

"Я поки не чув жодної пропозиції або прохання з приводу збільшення кількості російськомовних класів або шкіл. Сьогодні у Дніпропетровську цієї проблеми не існує. І раніше охочі навчати своїх дітей російською мовою мали таку можливість", - сказав Куліченко.

-У Партії регіонів обіцяють виборцям зробити російську другою державною (ФОТО)

Він також зазначив, всі документи, акти, рішення публікуються українською державною мовою.

"Зараз дано право дублювати деякі документи російською. Тільки для тих заходів і тих установ, які цього потребують", - додав міський голова.

Як повідомлялося, раніше депутати Дніпропетровської міської ради на черговій сесії проголосували за реалізацію положень закону України "Про засади державної мовної політики" в Дніпропетровську. Дане рішення стосувалось: використання в роботі, діловодства, документації, листування нарівні з державною мовою російськоою мовою; критеріїв підбору кадрів; права отримання освіту російською мовою, публікації офіційних рішень, як російською, так і українською мовами.

Статус регіональної російській мові також вже надали Одеса, Запоріжжя, Севастополь, Харків, Луганськ, Миколаїв і Херсон, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Луганська, Харківська, Миколаївська і Дніпропетровська області.

Крім того, статус регіональної отримала угорська мова в закарпатському місті Берегово. !zn

Читайте також:

Луганськ закріпив за російською мовою статус регіональної

Табачник назвав вигоду для українських вишів від мовного закону

Колесніченко запропонував публікувати закони російською мовою

Литвин розповів, з чиєї вини йому довелося підписати «мовний закон»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі