У ЄС сподіваються, що асоціація з Україною через рік стане можливою

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Угода про асоціацію буде корисною, як для громадян ЄС, так і для громадян України. У Євросоюзі сподіваються, що за рік українська влада припинить політичні переслідування.

Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Україною в листопаді наступного року на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції за підсумками засідання Ради закордонних справ ЄС.

«Я сподіваюся, що ми можемо бути справді дуже пов'язані з Україною і зможемо підписати угоду», - сказала вона.

Верховний представник ЄС відзначила, що нова угода буде корисною, як для громадян ЄС, так і для громадян України.

«Я дуже сподіваюся, що ми зможемо зробити це», - підкреслила вона.

Ештон також висловила переконання в тому, що висновки щодо ситуації в Україні, схвалені Радою закордонних справ на засіданні сьогодні, були дуже чіткими щодо намірів руху до підписання угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства».

Відповідаючи на запитання про те, чому у висновках немає прізвищ лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, Ештон зазначила, що Рада ЄС таким чином, хотів привернути увагу не стільки до конкретних випадків, скільки до проблем, які існують в судовій системі України в цілому.

Як повідомлялося, у схвалених 10 грудня висновках щодо ситуації в Україні Рада закордонних справ ЄС заявила про готовність підписати угоду про асоціацію з Україною на саміті «Східного партнерства» в листопаді 2013 за умови здійснення Україною реформ виборчого законодавства, продовження судової реформи, здійснення конституційної реформи , конкретних кроків у сфері боротьби з корупцією, поліпшення ситуації у сфері управління державними фінансами. !zn

Читайте також:

ЄС підпише асоціацію, як тільки українська влада припинить політичні переслідування

Хорошковський закликав до консенсусу влади і опозиції щодо стратегічних питань

В інтернеті опублікували текст угоди про асоціацію України і ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі