У Європарламенті бачать вирішення «невеличкої трагедії з Тимошенко» в Європейському суді

Поділитися
© European Parliament/Pietro Naj-Oleari, flickr.com
Вихід із ситуації, що склалася з Юлією Тимошенко, президент політичної групи «Альянс лібералів і демократів» Європейського парламенту бачить у якнайшвидшому розгляді її справи в Європейському суді, а саме «в структурі, якій можна довіряти».

Президент політичної групи «Альянс лібералів і демократів» Європейського парламенту Гі Верхофстадт вважає, що кращим рішенням «невеликої трагедії з Юлією Тимошенко» буде якнайшвидший розгляд її справи в Європейському суді з прав людини. Про це європейський політик заявив у Харкові після зустрічі з екс-прем'єр-міністром Ю.Тимошенко в лікарні.

Найкраща можливість завершити те, що я називаю невеликою трагедією, - це передати цю справу до Європейського суду з прав людини», - сказав Г.Верхофстадт

Говорячи про вирішення ситуації з Ю.Тимошенко, він зазначив, що, на його думку, вона може встигнути взяти участь у парламентських виборах, якщо її справу розглядатиме «Європейський суд з прав людини, тобто структура, якій можна довіряти».

Верхофстадт сказав, що особисто передав Ю.Тимошенко резолюцію Європарламенту щодо України, у якій міститься заклик до української влади звільнити «ув’язнених, які були засуджені за політичними мотивами».

Як повідомлялося, днями захист екс-прем'єра Тимошенко подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) додаткові документи до її скарги від 2011 року, які стосуються порушення права на справедливий суд.

Мін'юст, тим часом, найняв американську фірму, яка буде відстоювати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Юлії Тимошенко. Раніше адвокати цієї фірми захищали інтереси Кофі Аннана і Олександра Солженіцина. !zn

Читайте також:

Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина


Європейський суд розпочав перевірку умов утримання та лікування Тимошенко в тюрмі


У Сенаті США запропонували відкликати посла з України і закрити в'їзд Януковичу


У Меркель вважають, що Тимошенко лікують в незадовільних умовах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі