У Євросоюзу - нова держава-глава

Поділитися
Ірландія вступила в права держави-​​голови ЄС. Для країни це вже буде сьома така місія, яка символічно співпаде з 40-річчям вступу до Євросоюзу.

У столиці Ірландії, на центральній площі Дублінського замку пройшла урочиста церемонія підняття прапора Європейського союзу, яка ознаменувала перехід до республіки піврічного головування в керівних органах ЄС. Попереднім державою-головою Євросоюзу в другій половині 2012 року був Кіпр.

"Для Ірландії це вже буде сьома така місія, яка символічно співпаде з 40-річчям вступу країни до Євросоюзу. За ці чотири декади наші відносини з Європою покращилися в рази, - заявив прем'єр-міністр Ірландії Енда Кенні, виступаючи перед представниками місцевого парламенту і членами дипкорпусу. - Членство в ЄС стало основою для наших економічних і соціальних змін. Воно безсумнівно допомогло нам знайти наше місце за європейським столом, дозволило отримати доступ до європейського ринку і стати однією з найбільш відкритих і динамічних економік світу ".

Глава ірландського кабінету міністрів не зміг не торкнутися економічних проблем, з якими в даний час стикається ЄС.

"Ми не з чуток знаємо про наслідки міжнародної фінансової кризи. Громадяни Ірландії і Євросоюзу повинні знати і розуміти, що нам вдалося досягти позитивних результатів, що ми йдемо шляхом відновлення, - зазначив прем'єр. - Мотивом нашого головування будуть три прості речі: стабільність, нові робочі місця та економічне зростання. І ми маємо намір зробити конкретні кроки для виконання цих завдань".

- Євросоюз: затягнути пасок, щоб не розвалитися?

Перед присутніми також виступив віце-прем'єр, міністр закордонних справ і торгівлі Ірландії Еймон Гілмор, який підкреслив, що найближчі шість місяців стануть основоположними для відновлення Європи.

"2013 буде періодом відновлення, як для республіки, так і для Євросоюзу в цілому, - сказав він. - Ірландія стане першою країною, яка успішно завершить фінансову програму допомоги ЄС і МВФ, і стане прикладом для всієї Європи".

Гілмор пообіцяв, що "ірландський уряд буде прагнути відновити фінансову стабільність на території всього континенту, щоб створити умови для збільшення нових робочих місць". Причому тут, на думку віце-прем'єра, необхідно приділити особливу увагу проблемі безробіття серед молоді, яка досягла в Ірландії 20%.

"Уряд буде намагатися продовжити розпочату роботу з побудови банківського союзу, яка має ключове значення для переходу до наступної фази відновлення ЄС. Ми приділимо особливу увагу розвитку торгівлі, як з нашими ключовими міжнародними партнерами, так і всередині союзу, щоб завершити роботу з вибудовування спільного ринку", - підкреслив він.

Урочиста церемонія завершилася запуском у небо 40 повітряних куль, що символізують 40 років членства Ірландії в Євросоюзі. !zn

Читайте також:

Криза єврозони далека від завершення, невтішно констатувала Меркель

У МВФ вважають, що боротьба з світовою кризою триватиме 10 років

Німеччина має намір зберегти єврозону від розвалу за всяку ціну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі