У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Персональна ізоляція Віктора Януковича, на думку міністра закордонних справ Швеції, вже почалася. Політик порадив звернути увагу на те, як часто останнім часом Янукович буває в Євросоюзі.

Персональна ізоляція президента України Віктора Януковича з боку Євросоюзу вже почалася. Про це заявив учасник саміту в Ялті - міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Мені невідомий календар його поїздок, але зверніть увагу, що Віктор Янукович рідко буває в країнах ЄС. Я не кажу, що ми вже вийшли на цей етап (ізоляції), на даний момент це скоріше "проблемні відносини". Зустрічей з вашим президентом так мало через те, що (в країні) дуже багато проблем», - заявив він в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".

Більдт охарактеризував нинішній стан взаємовідносин України і ЄС «як бездіяльність і зупинка».

«Ви знаєте, що ми закінчили переговори щодо угоди про асоціацію, цей документ був парафований, але досі не підписаний. Зараз ми хочемо побачити, чи пройдуть у вас чесні і вільні вибори. Але в будь-якому випадку залишаються дуже великі знаки питання з приводу політизованого використання кримінальної юстиції. Ці питання нікуди не зникають, і в нинішній ситуації важко думати про просування вперед.

- Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Дипломат сподівається, що відносини найближчим часом принаймні не погіршаться.

«Звичайно, погіршення можливе, але я сподіваюся, що цього не станеться. Нинішня зупинка - це саме по собі досить погано. Україна повинна рухатися вперед, якщо вона шукає дорогу до реформ. Чим довше триває нинішня зупинка, тим гірше буде для України», - підкреслив він.

Більдт поки що не допускає можливості повної ізоляції України в разі погіршення стосунків. «Повну ізоляцію - ні. Ми не хочемо цього. Для нас важливо, щоб продовжувалися контакти на особистому рівні, ми хочемо, щоб українці подорожували до Європи, щоб підтримувалися економічні зв'язки. Але для розвитку відносин нам потрібні взаємодія перших осіб і механізми інтеграції, однак, ні першого, ні другого у нас зараз немає», - підсумував глава МЗС Швеції.

Говорячи про переговори в Ялті, політик зазначив, що від української сторони він не почув навіть обіцянок вирішити проблему Тимошенко: «Я не можу сказати, що ми почули хоч якісь вказівки на те, що він планує робити далі». !zn

Читайте також:

Єврокомісар зрозумів, що домовленості з Україною не працюють

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Янукович має намір пройти шлях євроінтергації до кінця, але тільки після виборів

У Євросоюзі сподіваються, що після виборів в Україні буде уряд, який прискорить зближення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі