У Франції запідозрили фальсифікацію виборів лідера партії правих

Поділитися
У Франції запідозрили фальсифікацію виборів лідера партії правих © euronews.com
Після того як стали відомі результати внутрішньопартійного голосування, прихильники обох кандидатів заговорили про масштабні порушення. Зокрема, на одній з дільниць у Парижі було на 40 бюлетенів більше, ніж зареєстрованих членів партії.

Обидва кандидати на лідерство у партії «Союз за народний рух», яку раніше очолював Ніколя Саркозі, - колишній прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон і Жан-Франсуа Копе - заявляють про перемогу. Критики говорять про масштабні порушення під час голосування.

За останніми даними, Фійона і Копе розділяють усього кількасот голосів.

Після того, як стали відомі результати внутрішньопартійного голосування, прихильники обох кандидатів заговорили про масштабні порушення.

Після поразки на виборах колишнього президента Франції Ніколя Саркозі у травні цього року його партія залишилася без лідера.

Жан-Франсуа Копе займав пост генерального секретаря партії з 2010 року. Його суперник Франсуа Фійон всі п'ять років президентства Саркозі працював главою уряду.

У виборах взяли участь більше 150 тис. осіб, це більше половини всіх членів партії. Експерти передбачали набагато меншу активність членів «Союзу за народний рух» (СНР).

Коли з'явилися перші результати голосування, Копе перемагав з мінімальною перевагою, що вкрай здивувало аналітиків, які передбачали упевнену перемогу Фійона. Опитування стабільно показували його популярність.

Один з партійних бюрократів, який підтримував Копе, заявив, що під час голосування в департаменті Приморські Альпи було допущено «багато порушень». Інший член партії поскаржився, що на одній із дільниць у Парижі було на 40 бюлетенів більше, ніж зареєстрованих членів партії.

Як передав телеканал BFM-TV, прихильники Франсуа Фійона також зафіксували порушення.

Всього по країні працювали 650 виборчих дільниць. Висока явка призвела до того, що самому Франсуа Фійону довелося чекати, поки з'явилася можливість проголосувати.

Суперники представляють два діаметрально протилежні погляди на майбутнє правих у Франції.

58-річний Франсуа Фійон стоїть на набагато більш помірних позиціях, ніж Жан-Франсуа Копе.

Копе на 10 років молодший за суперника, але відрізняється вкрай консервативними поглядами. У жовтні Жан-Франсуа Копе опублікував книгу «Маніфест розкутих правих», в якій він стверджує, зокрема, що злочинні угруповання, що діють у передмістях великих міст, встановлюють там расистські порядки, спрямовані проти білого населення.

У будь-якому випадку, переможцю дістанеться партія, позиції якої серйозно підірвані поразкою Саркозі на президентських виборах і жалюгідним станом партійних фінансів. За даними тижневика Le Canard Enchaine, СНР заборгувала 50 млн євро, і ці борги треба віддавати. !zn

Читайте також:

Ніколя Саркозі назавжди покинув велику політику

Олланд вступив на посаду президента Франції (відео)

Французькі міністри на першому засіданні урізали собі зарплату на 30%

Прем’єр Франції закликав громадян їсти огірки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі