У Комітеті виборців не виключають, що для фальсифікації виборів можуть використовувати «клонів»

Поділитися
У Комітеті виборців України вважають, що коли з'являються кандидати-клони, головам виборчих комісій стає легше фальсифікувати результати.

Технологія «клонів» кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах може бути використана в якості технології фальсифікації під час підрахунку голосів. Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

«Як правило, з досвіду попередніх мажоритарних виборів, місцевих виборів, «клони» набирали менше відсотка, хоч і були аномалії - трохи більше відсотка, це коли було повне клонування прізвища імені та по батькові. Але, жодного разу не було, щоб «клон», висунутий проти кандидата, не дав цьому кандидату пройти», - сказав він.

- У Донецьку Партія регіонів публічно оголосила про застосування адмінресурсу на виборах

За його словами, коли з'являються кандидати-однофамільці, головам виборчих комісій стає легше фальсифікувати результати волевиявлення громадян.

«Голови комісій при підрахунках кажуть: «кандидат Іванов». І повинні покласти бюлетень на стопку цього кандидата, якщо «Іванових» буде троє, можуть одного «Іванова» покласти в іншу стопку. Саме тут технологія фальсифікації при підрахунку може бути небезпечною», - додав голова Комітету виборців.

Нагадаємо, 3432 українці подали до ЦВК документи для реєстрації кандидатами в депутати Верховної Ради по мажоритарних округах.

30 липня стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради. Вибори проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обираються за списками політичних партій в загальнодержавному виборчому окрузі, ще 225 - за мажоритарними округами, висуватися в яких кандидати можуть як від партій, так і в порядку самовисування.

Виборчий список Партії регіонів очолив Микола Азаров. Також до першої п'ятірки входять Таїсія Повалій, Сергій Тігіпко, Андрій Клюєв та Олександр Єфремов.

ВО «Батьківщина» опублікувала список кандидатів у нардепи у багатомандатному виборчому окрузі. Виборчий список об'єднаної опозиції очолила Юлія Тимошенко. Також до першої п'ятірки входять Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов і Юрій Луценко.

Народна партія Володимира Литвина піде на вибори до Верховної Ради у мажоритарних округах.

Виборчий список Всеукраїнського об'єднання «Свобода» очолили Олег Тягнибок і Богдан Бенюк.

Виборчий список партії УДАР очолив Віталій Кличко. Другий у першій п'ятірці буде письменниця Марія Матіос.

Список партії Україна-вперед очолить Королевська, на другому місці - футболіст Андрій Шевченко, третій - Остап Ступка, четвертий - колишній глава Міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець, п'ятий - ректор Київського національного лінгвістичного університету Роман Васько. !zn

Читайте також:

Чорновіл прогнозує найбільші фальсифікації на рівні дільничних виборчкомів

Майже 40% українців ще не читали списки партій, за які збираються проголосувати

Спортсмени та артисти у виборчих списках не додадуть партіям голосів на виборах

Жеребкування ЦВК призвело до несправедливого представництву партій в окружних комісіях

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі