У Комітеті виборців очікують найбільших порушень на виборах під час підрахунку голосів

Поділитися
© misstyle-look.blogspot.com
На думку голови Комітету виборців України, для того, щоб виборцям захистити свій голос, треба перш за все піти на дільницю і проголосувати, щоб бути впевненим, що його не вкрали.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко прогнозує, що в останні дні перед парламентськими виборами боротьба між кандидатами буде найзапеклішою. Про це він сказав на прес-конференції в Києві в середу.

За словами Черненка, для того, щоб виборцям захистити свій голос, треба спершу піти на дільницю і проголосувати, аби бути впевненим, що голос не вкрали.

«Я думаю, що в день голосування якихось проблем не буде. Варто очікувати певних скандалів, достатньо великий градус емоцій на дільницях. Якщо і буде щось траплятися, то, швидше, інциденти, а не грубі фальсифікації», - додав він.

«А вже під час підрахунку голосів, звичайно, може бути що завгодно: від відключення світла до вкидання бюлетенів, псування бюлетенів із голосами за певного кандидата. Я думаю, що це буде не у всіх округах, але в найбільш проблемних округах», - вважає Черненко.

При цьому, на думку експерта, грубих фальсифікацій у голосуванні за партійні списки особливо не буде, оскільки влада зацікавлена в тому, щоб результати голосування відповідали волевиявленню громадян.

- Прямий підкуп виборців став основною проблемою парламентських виборів

За його словами, в останні дні перед виборами ситуація загостриться, хоча кандидати «нічого кращого не вигадають, як роздавати неприкрито направо і наліво гроші чи вкидати компромат та чорний піар».

«Я думаю, що в найближчі дні ще буде вкидатися якась чорнуха», - сказав Черненко, додавши при цьому, що мало кому вдасться переламати хід виборчої кампанії в ці дні.

При цьому експерт не виключив, що через гроші певні кандидати зможуть перекупити достатньо виборців, щоб забезпечити собі перемогу. Він уточнив, що мова йде саме про тих виборців, які ще не визначилися або не хотіли йти на вибори, проте за гроші прийдуть проголосувати.

У той же час Черненко не виключив, що результати голосування за партійними списками можуть збігатися з результатами екзит-полів, які будуть проводити у день виборів.

Голова КВУ також зазначив, що якщо порівнювати попередні виборчі кампанії, то на попередніх парламентських виборах «були тиск і цензура, а на цих - підкуп і джинса». «На українця після 2004 року стало складніше тиснути, але його легше купити», - сказав експерт. !zn

Читайте також:

Тігіпко про порушення Партії регіонів на виборах: Ну і що?

Бютівець розповів про схему фальсифікації виборів провладними кандидатами

Прямий підкуп виборців став основною проблемою парламентських виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі