У Конгресі США розроблено проект резолюції по Україні з вимогою звільнення Тимошенко і Луценка

Поділитися
© novayavolna.com
Конгресмен вважає, що Україна перебуває на переломному етапі свого розвитку, а парламентські вибори 28 жовтня зіграють дуже важливу роль у демонстрації серйозності виконання зобов'язань українською владою щодо розвитку демократії та поваги прав людини і верховенства права.

Конгресмен-республіканець Крістофер Сміт (штат Нью Джерсі) запропонував Палаті представників Конгресу США прийняти резолюцію по Україні з вимогою звільнення політично засуджених екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших представників попереднього уряду України.

Як повідомляє сайт Тимошенко, у проекті резолюції, оприлюдненій на офіційному сайті Конгресу США, говориться: "Палата представників вимагає від президента Януковича і уряду України припинити виборче переслідування, звільнити Юлію Тимошенко та інших високопоставлених членів попереднього уряду, які зараз знаходяться за гратами, і повністю відновити їхні політичні і громадянські права".
Сміт вважає, що Україна перебуває на переломному етапі свого розвитку, а парламентські вибори 28 жовтня зіграють дуже важливу роль у демонстрації серйозності виконання зобов'язань українською владою щодо розвитку демократії та поваги прав людини і верховенства права.
"Після того, як Віктор Янукович став президентом України в лютому 2010 року, в Україні спостерігаються серйозні невдачі в її демократичному розвитку, а також концентрація влади в руках президента і його Партії регіонів", - наголошується в проекті резолюції.
Конгресмен вважає, що необхідно зазначити в резолюції політичні мотиви переслідування Тимошенко, Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка, а також відсутність для них доступу до належної медичної допомоги.
Сміт також звертає увагу конгресменів на той факт, що після засудження з газової справи проти Тимошенко порушено ще одну, "дуже сумнівну, політично мотивовану справу про події десятирічної давності, яку раніше вже було закрито".
На думку конгресмена, саме через тюремне ув'язнення Тимошенко і Луценко міжнародне співтовариство не зможе оцінити парламентські вибори на відповідність міжнародним демократичним стандартам.
Сміт також вважає за доцільне введення візових санкцій щодо "українських чиновників, причетних до серйозних порушень прав людини, до антидемократичних дй або корупції, яка підриває чи завдає шкоди демократичним інститутам в Україні, а також щодо посадових осіб, які безпосередньо сприяли і брали участь у виборчому переслідуванні лідерів опозиції".
У травні 2012 року сенатор США Джеймс Інхоф (штат Оклахома) підготував свій проект резолюції по Україні, в якому запропонував Державному департаменту ввести візові обмеження стосовно Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки та інших посадових осіб, відповідальних за тюремне ув'язнення Тимошенко. Сенатор також ініціював позбавлення України функцій головування в 2013 році в ОБСЄ, якщо Тимошенко не буде звільнено з в'язниці. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі