У Львові близько тисячі осіб провели мітинг на захист української мови

Поділитися
© serebryakoff.com
На мітингу заявили, що що зараз Україна пожинає плоди "ідеології толерастів", які закликали до компромісів з політиками, що виступають проти української мови і української державності.

Близько тисячі людей провели в центрі Львова мітинг на захист української мови, організований Комітетом опору диктатурі.

Учасники мітингу зібралися біля входу до Львівської міськради на площі Ринок. Вони тримали в руках прапори політичних партій - "Батьківщина", "Фронт змін", УРП, НРУ, ВО "Свобода", КУН та інших, а також плакати з написами: "Русифікація - геноцид України" (написаний англійською мовою) і плакати з цитатами українських поетів про українську мову.

Однією з перших на мітингу виступила депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

Вона заявила, що зараз Україна пожинає плоди "ідеології толерастів", які закликали до компромісів з політиками, що виступають проти української мови і української державності. "Демоліберальна ідеологія зазнала краху. Про компроміси говорять тільки слабкі, тому потрібно оголосити війну цій толерастії. З ворогом не існує компромісів, жертва не має подавати руки катові, на ката існує лише одна форма спротиву – винищення його", - сказала вона.

Депутат від НУ-НС Андрій Парубій, який взяв участь у мітингу заявив, що сьогодні в Україні тривають не політичні дискусії, а йде вторгнення в Україну, окупація на різних фронтах.

Нагадаємо, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами. В той день законопроект прийнятий не був.

Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не в кращому плані», і законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами.

Опозиційні депутати Верховної Ради вже заявили, що будуть фізично протистояти прийняттю в другому читанні законопроекту «Про основи державної мовної політики". !zn

Читайте також:

Каплієнко не знає, як картки депутатів «Реформи заради майбутнього» могли проголосувати за мовний законопроект

Опозицію вразив «цинізм Литвина, коли спікер намагається зберегти власну шкуру»

Прийняття мовного закону - результат домовленості між опозицією і більшістю, - Литвин


Опозиція не встигла зірвати голосування мовного законопроекту через «хитрий план» Литвина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі