У Малі об'єдналися екстремісти для створення ісламської держави

Поділитися
© veved.ru
У Малі екстремісти-туареги з «Народного руху за звільнення Азавада» отримали підтримку від радикального угрупування ісламізму «Ансар ад-Дін». Рухи спільно створюють Перехідну раду Ісламської Держави Азавад.

Повстанці в африканській країні Малі об'єдналися для створення власної держави. Екстремісти-туареги з "Народного руху за звільнення Азавада" (НРЗА) отримали підтримку від радикального угрупування ісламізму "Ансар ад-Дін".

У поширеному в неділю "Меморандумі порозуміння" сказано, що угруповання об'єднуються і розділять контроль над північною частиною країни - де туареги і мріяли створити державу Азавад.

"Рух "Ансар ад-Дін "і НРЗА оголошують про свій розпуск в Азаваді. Рухи спільно створюють Перехідну раду Ісламської Держави Азавад", - йдеться з документі.

"Ансар ад-Дін" - збройне ісламістське угруповання, пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда в ісламському Магрібі", відповідальною за багато терактів та викрадення людей, що відбулися на території Африки.

На початку квітня поточного року туареги проголосили незалежність розташованого на заході пустелі Сахари регіону Азавад, який вони вважають своєю вотчиною. У середині березня військові Малі підняли заколот, у результаті якого президент Амаду Тумані Туре та низка чиновників були відсторонені від влади. Цим скористалися туареги-повстанці і різні екстремістські угрупування, які взяли під свій контроль північ країни. В результаті цього Малі фактично розділилася надвоє, і досі залишалося не ясно, хто саме - ісламісти або туареги - контролюють північ країни. !zn

Читайте також:

Африканський Союз та ЄС відмовилися визнати незалежність держави туарегів

Уряд Малі очолив керівник представництва Microsoft в Африці


Військова хунта Малі погодилася передати владу цивільним

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі