У МЗС назвали резолюцію Сенату США по Україні «декларативною» і «необов'язковою»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В українському МЗС відмовляються всерйоз сприймати жорстку резолюцію Сенату США про санкції до чиновників, що причетні до переслідування Тимошенко. Нібито процедуру ухвалення було порушено, а сама резолюція носить декларативний та необов'язковий характер.

У Міністерстві закордонних справ України не вважають за доцільне коментувати резолюцію, прийняту сенатом США.

«У МЗС України вважають недоцільним коментувати резолюцію, враховуючи спосіб, у який відбувся її розгляд, і декларативний, необов'язковий характер документа», - повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі МЗС у відповідь на прохання прокоментувати інформацію про те, що Сенат США прийняв резолюцію по Україні.

- Сенат США прийняв резолюцію по Україні c вимогою звільнити Тимошенко

У відомстві додали, що в Україні звикли вважати Сенат США зразком парламентаризму, втіленням високих стандартів демократії, верховенства права та дотримання демократичних процедур.

«У зв'язку з цим важко серйозно сприймати документ, прийнятий минулої ночі за процедурою, яка з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівна. Якими мотивами керувалися автори резолюції по Юлії Тимошенко, які за всяку ціну намагалися обійти протести інших сенаторів з приводу резолюції, і з цією метою поспішно вносили в неї редакційні правки. Також пропонували Сенату прийняти її «з голосу» як вже, нібито новий документ, після 3 години ночі за кілька хвилин до закриття поточної сесії Конгресу, коли в залі були присутні менше півдесятка діючих членів верхньої палати американського парламенту?»- відзначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві вважають, що таки чином окремі члени Сенату обізнано намагалися уникнути будь-яких обговорень резолюції, текст якої викликав логічні запитання і протести, як мінімум, у декількох сенаторів, які вимагали повноцінного і зваженого її розгляду - «власне того, чим завжди відрізнялися обидві палати Конгресу».

«Друзі команди Тимошенко зробили все для того, щоб закинути в український інформаційний простір черговий сфальсифікований привід для гучних безпідставних дискусій і дискредитації майбутніх парламентських виборів. Ці зусилля суперечать національним інтересам України і приречені на провал», - підкреслили в прес-службі МЗС.

Як повідомлялося, Сенат США одноголосно підтримав резолюцію щодо України. У цьому документі є вимога до української влади негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів. Також у резолюції йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до ув'язнення Тимошенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Янукович перевершив Сталіна, він будує диктатуру «Сім'ї»


Захисник Тимошенко запропонував обмежити пересування Януковича і заморозити рахунки

Німецький лікар не виключає, що Тимошенко може стати інвалідом

США проти санкцій відносно української влади, але можуть передумати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі