У Партії регіонів офіційно підтвердили кандидатуру Арбузова на посаду прем'єра

Поділитися
У Партії регіонів офіційно підтвердили кандидатуру Арбузова на посаду прем'єра
Крісло прем'єр-міністра України може знову зайняти Азаров - його відставка "суто технічне питання, а не результат внутрішньої боротьби в партії", стверджують у ПР. У той же час, є й інші кандидатури на пост прем'єра.

У нинішнього в.о. голови уряду Миколи Азарова і голови Національного банку (НБУ) Сергія Арбузова є шанси зайняти крісло прем'єр-міністра в новому Кабміні.

Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов після засідання погоджувальної ради в понеділок, 3 грудня.

Кабмін Азарова пішов у відставку

"12 грудня, якщо все відбудеться, як планується, відбудеться перше засідання нової Верховної Ради (ВР) ... Ми поставили питання про те, щоб 12 грудня було обов'язково розглянуте питання про обрання прем'єр-міністра ... Тому або 12 числа, або 14 числа можливе прийняття рішення з цього питання", - заявив він.

- Новий Кабмін буде призначений після обрання спікера Ради

Єфремов зазначив, що "консультації, безумовно, велися і ведуться". "Є кандидатури на посаду прем'єр-міністра. До якого остаточно варіанту прийдуть, покаже 12 число", - заявив глава ПР у парламенті.

Також він підкреслив, що питання відставки прем'єра Азарова "суто технічне питання ... а не результат внутрішньої боротьби в партії ... Є кандидатури на пост прем'єра крім Азарова, але я не виключаю, що він знову може стати прем'єром".

При цьому він підтвердив, що глава НБУ Арбузов також може стати прем'єр-міністром нового Кабміну: "Кандидатура Арбузова розглядається ... Він має шанси як і будь-який інший кандидат. Але сказати, що його кандидатура буде подана вже сьогодні, не можна ... Називати прізвища, кандидатури, поки не узгоджені вони, не коректно і не морально".

- Регіонали назвали кандидатів на посаду прем'єра

Також глава фракції спростував інформацію про те, що прем'єром може стати Медведчук: "Кандидатура Медведчука у фракції не розглядалася. Він не є членом партії, чи якоюсь креатурою".

Раніше Єфремов заявляв, що новий склад уряду прямо пов'язаний з новим форматом парламентської більшості. Саме від цієї конфігурації залежить і те, чи стане знову Микола Азаров прем'єр-міністром.

Як відомо, 3 грудня президент Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова. Його відхід автоматично тягне за собою відставку і зміну всього складу Кабміну.

Янукович раніше заявив, що питання формування нового Кабміну буде вирішено після визначення кандидатури прем'єр-міністра. А ім'я нового прем'єра стане відомо тільки після формування провладної більшості в Раді «широкого порядку». !zn

Читайте також:

Кличко закликав комуністів разом відправити Азарова та Арбузова у відставку

Арбузов назвав Азарова оптимістом, коментуючи його прогнози щодо ВВП

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі