У Партії регіонів пообіцяли повернутися до закону про наклеп у "відповідний час"

Поділитися
© wallpaper.zoda.ru
Рішення про скасування законопроекту про наклеп було прийнято виключно під впливом політичної ситуації, заявила регіонал Олена Бондаренко. Для криміналізації наклепу, на її думку, потрібно шукати «більш вигідний час». Політик також звинуватила журналістів у «недотриманні журналістських стандартів» і в участі у «замовних медіа-війнах».

Для ухвалення законопроекту про наклеп був невідповідний час, у законопроект внесено дещо жорсткі норми, і не було належного обговорення проблематики, яку зачіпає даний законопроект. Але разом з цим - це питання не закрите, заявила в ефірі "5 каналу" народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

"По суті, потрібно розуміти, що останнє рішення про скасування законопроекту про наклеп було прийнято виключно під впливом політичної ситуації. Настільки заполітизували, заговорили тему, тобто були тільки емоції і ніякої присутності розуму з одного і з іншого боку, що просто зрозуміло було - ніякої перспективи спокійно обговорити тему, яку піднімав цей законопроект, не буде ніякої можливості. Тож, потрібно шукати більш вигідний час для цього. У цій ситуації дуже важливо не втратити ось ту дискусію, яка почалася у відношенні того, чи можемо ми в відношенні того - чи можемо ми в Україні відстояти право на честь, гідність та ділову репутацію кожного з нас", - зазначила народний депутат.

Окрім цього Бондаренко вважає, що її однопартієць Віталій Журавський спочатку вчинив невірно, коли не виніс законопроект на обговорення з громадськими організаціями та журналістами. Також вона висловила думку, що в законопроект були внесені досить жорсткі норми.

"Ми пішли на поступку, і тепер, звичайно ж, чекаємо активної участі тих самих журналістів в серії круглих столів і конференцій, які планує той же фонд Ахметова "Розвиток України" з проблематики захисту права", - підкреслила Бондаренко.

У той же час політик зазначила, що журналістам буде складно домовитися, адже "ніхто не хоче визнавати своїх помилок". "У цьому плані закликаю вчитися у нас. Є проблема джинси - є, є проблема недотримання журналістських стандартів у роботі - є, є проблема, коли цілі редакції беруть участь у медіа-війнах, або замовлених політиками, або фінансово-промисловими групами - є у нас це. Як з цим впоратися, як від цього відходити, як виправляти ці пороки? Якщо відповіді не дає журналістська спільнота, тоді хтось в державі цим буде займатися, і гірший варіант - якщо цим буде займатися держава", - підкреслила народний депутат.

- Рада скасувала законопроект про наклеп

Як повідомлялося, Верховна Рада України 349 голосами у вівторок прийняла рішення про скасування прийнятого раніше у першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

Як повідомлялося, 18 вересня парламент прийняв цей законопроект у першому читанні. Автор законопроекту, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що при підготовці документа він використовував європейський досвід.

25 вересня Журавський запропонував Верховній Раді скасувати прийнятий в першому читанні відповідний законопроект. Він зареєстрував в парламенті проект постанови про скасування рішення про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. !zn

Читайте також:

Рада Європи привітала скасування законопроекту про наклеп

В опозиції впевнені, що після виборів влада повернеться до законопроекту про наклеп

Автор законопроекту про наклеп подякував депутатам і журналістам за його скасування

Freedom House розкритикувала законопроект про наклеп

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі