У прокуратурі наполягають, що Тимошенко дала згоду на лікування в клініці в Харкові

Поділитися
© ZN.UA

У прокуратурі Харківської області наполягають, щоб екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії, попередньо дала згоду на початок лікування в клініці в Харкові.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах прокуратури Харківської області Ігоря Краснолобова.

За його словами, свою згоду на початок лікування Тимошенко дала 11 квітня під час спілкування з нею представників прокуратури в Качанівській колонії.

«Сьогодні вранці за участю представників керівництва Качанівської колонії, а також медика установи ми відвідали Юлію Тимошенко. Під час спілкування їй повідомили про наміри німецьких лікарів прибути в Україну 13 квітня», - сказав Краснолобов.

Він зазначив, що Тимошенко, в свою чергу, попередньо дала згоду на початок лікування в клініці в Харкові, починаючи з вівторка наступного тижня, 17 березня. «Ми спілкувалися, і вона попередньо висловила намір з вівторка переїхати до лікарні «Укрзалізниці», - сказав Краснолобов.

Як повідомлялося, раніше 11 квітня прес-секретар генерального прокурора Віктора Пшонки Маргарита Валькова повідомила, що, за її інформацією, Тимошенко попередньо висловила свою згоду на початок лікування в клініці в наступний вівторок, 17 квітня. Разом з тим захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заперечував, що Тимошенко давала згоду на лікування в Харкові з вівторка.

Він заявив, що Тимошенко буде приймати рішення щодо лікування в запропонованій лікарні тільки після висновку німецьких лікарів.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівській колонії, де вона знаходиться.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, що погоджено також усіма фахівцями медкомісії МОЗ» .

Однак Тимошенко раніше відмовлялася від лікування в цьому закладі. !zn

Читайте також:

Німецькі лікарі перевірять лікарню, де планується лікувати Тимошенко

Тимошенко лікуватимуть у лікарні без наручників і відеоспостереження

Глави український церков попросили Януковича звільнити Тимошенко, Московський патріархат утримався

Лікування Тимошенко за кордоном не передбачено законом, - Генпрокуратура

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі