У соціологів настали 10 днів тиші

Поділитися
© pc-center.com.ua
З четверга в Україні забороняється публікувати результати передвиборчих соціологічних опитувань. Такими є вимоги українського законодавства.

З 18 жовтня в Україні розпочинає діяти ембарго на публікацію результатів соціологічних опитувань, присвячених рейтингам партій-учасниць передвиборчого марафону.

Мовчання соціологів та інших служб і ЗМІ, які проводили подібні дослідження, буде перервано тільки ввечері 28 жовтня, коли після закриття виборчих дільниць оприлюднять результати екзит-полів, яких, як очікується, буде не менше чотирьох.

За останніми опитуваннями соціологів, до парламенту гарантовано проходять чотири політсили, доля ще двох буде залежати від тих виборців, які ще не визначилися з вибором.

Примітною рисою нинішньої виборчої кампанії стало масове невдоволення її учасників результатами соцопитувань. Причому, практично всі з двох десятків партій, що борються за перемогу в загальнодержавному багатомандатному окрузі, заявляли про «штучне» заниження їхніх рейтингів.

Але справжнім ноу-хау відзначилася «Україна - Вперед!», яка подала минулого четверга позов до Господарського суду Києва проти Фонду «Демократичні ініціативи» і ТОВ «Київський міжнародний інститут соціології ЛТД» з вимогою спростування цими структурами «недостовірної» інформації про рейтинг даної партії. !zn

Читайте також:

Королевська вимагає судової заборони на рейтинги, де вона набирає 2%

На виборах в Україні буде не менше чотирьох екзит-полів

Майже 20% українців готові до масових протестів проти фальсифікації виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі