У Тимошенко і Луценка з'явилися шанси здобути свободу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Складні відносини з Кремлем змушують офіційний Київ активніше шукати додаткові точки дотику із Заходом. Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко могло б стати демонстрацією готовності української влади йти на поступки. Але водночас воно ставало б демонстрацією її слабкості.

На Банковій, за даними різних джерел ZN.UA, готують ерзац-варіант: засудити і амністувати. Законопроект про «декриміналізацію» кримінальної статті про перевищення влади з'явився, напевно, не випадково.

Одним словом, шанси вийти на свободу у Ю.Тимошенко залишаються. У випадку з амністією влада вбиває двох зайців: йде на поступки Заходу і позбавляє главу БЮТ можливості обиратися.

З'явився шанс знайти свободу і в екс-глави МВС Юрія Луценка. Проект закону про його амністування вніс Геннадій Москаль. Зберігається надія на те, що Ю.Луценку змінять запобіжний захід у зв'язку з серйозною хворобою, лікування якої просто неможливе в умовах СІЗО. Залишати людини з таким діагнозом за гратами не можна, і якщо в Києві цього досі не зрозуміли, то їм можуть підказати з-за кордону.

Ходять чутки про те, що спрагу помсти влада задовольнила, термін за вироком Ю.Луценка «підженуть» під термін перебування в СІЗО і в найближчому майбутньому відпустять. У всякому разі звільнення Ю.Луценка сьогодні виглядає більш ймовірним, ніж звільнення Ю.Тимошенко.

Водночас, ходять чутки, що наступним кандидатом на «посадку» в списках влади є Олександр Турчинов.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Сергія Рахманіна «Нехитрий «КОД»».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі