У ЦВК "просять" виборців не приходити в ніч підрахунку голосів під виборчі дільниці

Поділитися
Кількість повідомлень про порушення під час виборчого процесу перед виборами цього року, за даними члена ЦВК Михайла Охендовського, «в рази нижче, якщо порівнювати з будь-яким попереднім виборчим процесом». Регіонал переконаний, що немає найменших підстав закликати виборців приходити в ніч підрахунку голосів під виборчі дільниці.

Виборчий процес в Україні проходить спокійно, і підстав говорити про можливі фальсифікації немає, упевнений член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, якого призначено в ЦВК за квотою Партії регіонів.

"У нас абсолютно спокійний виборчий процес. Це, зокрема, підтверджує і кількість скарг які не тільки розглядаються, але і не надходять у ЦВК. Кількість повідомлень про порушення під час виборчого процесу на цих виборах у рази нижча, якщо порівнювати з будь-яким попереднім виборчим процесом", - заявив Охендовський в ефірі 5-го каналу у вівторок.

Разом з тим, він визнав, що порушення все ж таки є, оскільки вони мають місце на всіх виборах у будь-якій країні, проте, на переконання Охендовського, немає підстав говорити про те, що вони є масовими.

Охендовський підкреслив, що не можна завчасно стверджувати про те, що результати виборів будуть сфальсифіковані, про що вже зараз говорять представники опозиції.

"Мені дуже шкода, що про які б вибори ми не говорили в Україні з 2004 року, у нас завжди в цьому контексті звучить слово "фальсифікація". Тобто, громадську думку завчасно запрограмовано на те, що якщо в нашій державі вибори, то обов'язково вони є фальсифікованими", - зазначив він.

- Тягнибок закликав людей вийти в ніч після виборів під виборчі комісії

При цьому член ЦВК порадив звернути увагу на ті політичні сили, які "за останні 8 років складовою частиною своєї виборчої кампанії завжди робили прогнози про фальсифікації".

"Я не думаю, що на даний час є хоча б найменші підстави закликати виборців приходити в ніч підрахунку голосів під виборчі дільниці", - підкреслив він.

"Я зараз не уявляю собі ситуацію на цих виборах народних депутатів України, яка могла б потенційно привести до тих подій, які мали місце в 2004 році під час виборів президента України, тому, що рівень розвитку суспільства став вищим, рівень відповідальності членів виборчих комісій вже став вищим, і жоден з членів виборчих комісій не дозволить собою маніпулювати", - упевнений Охендовський.

За його словами, окружні та дільничні комісії "залишаться працездатними", у разі, якщо окремі політичні сили відкличуть з них своїх представників. !zn

Читайте також:

Центрвиборчком пообіцяв не допустити «виборчого туризму»

ЦВК зареєструвала вже понад 400 міжнародних спостерігачів на вибори

ЦВК змінила правила жеребкування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі