У Тунісі продовжено режим надзвичайного стану

Поділитися
Президент Тунісу Монсеф аль-Марзукі продовжив режим надзвичайного стану, що діє у країні з початку минулого року, ще на місяць. Таке рішення було ухвалено через нестабільну ситуацію в низці регіонів Тунісу і у столиці країни.

У Тунісі режим надзвичайного стану, введений після «революції 14 січня» минулого року, у результаті якої закінчився режим авторитарного президента Зін аль-Абідін бен Алі, продовжено учетверте, тепер - до кінця квітня.

Таке рішення ухвалив тимчасовий президент країни Монсеф Марзукі за підсумками консультацій з прем'єр-міністром Хамаді Джебалі і головою Національної установчої асамблеї Мустафою бен Джафаром.

Даний захід пояснюється необхідністю унеможливлення виступів ультраконсервативних салафітів, що активно вимагають введення у Тунісі ісламського режиму, а також для стабілізації ситуації у країні в цілому.

Нагадаємо, президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував на цій посаді протягом 23 років, був позбавлений влади 14 січня 2011 року. Цьому передували кілька тижнів акцій протесту проти його перебування при владі. 26 січня влада Тунісу видала міжнародний ордер на арешт Бен Алі. Згідно з даними уряду Тунісу, з початку заворушень у країні загинули 78 мирних громадян. У той же час ООН оцінює загальну кількість жертв у 219 осіб. !zn

Читайте також:

Колишнє керівництво Тунісу визнали винним у тортурах

Екс-президента Тунісу засудили до 16 років

У столиці Тунісу ввели комендантську годину

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі